ForeverSlim a médiában
Forever Slim otthoni zsírbontás

Zsírbontó kezelések – Ami valódi és végleges

Címkék::

A valódi zsírbontó kezelések közé azokat a módszereket sorolhatjuk, amelyek célzottan és véglegesen tüntetik el a zsírsejteket egy adott testterületről (ez lehet comb, has, vagy fenék is). Miért? Mert nem pusztán kiürítik, hanem el is pusztítják a zsírsejteket, azok pedig már soha többet nem fognak visszanőni a helyükre.

Ez azért van, mert új zsírsejtek nem képződnek a régiek helyén, hiszen a zsírsejtek nem osztódnak.

Természetesen ennek ellenére számos olyan “megoldás” létezik, amit tévesen “zsírbontó” eljárásként könyvelnek el. Ezek azonban sajnos vagy egyáltalán, vagy csak rendkívül kis mértékben, és nem is i

gazán a zsírbontás témakörében eredményeznek pozitív hatást. Nos, róluk ebben a cikkünkben nem teszünk említést, most ugyanis azon zsírbontó kezelések kerülnek terítékre, amelyek ténylegesen és véglegesen eltüntetik azokat a fránya zsírsejteket, ami által végleges és célzott fogyást érhetsz el.

Valószínűleg az egyetlen valódi és végleges zsírbontó módszerként Te is a műtéti zsírleszívás módját ismered. És bár ez a zsírbontó kezelés minden kétséget felülmúlóan megszünteti a zsírsejteket, egy borzasztóan költséges és fájdalmas beavatkozásról beszélünk, még napjainkban is. Szerencsére a technológia fejlődésével azonban most már rendelkezésünkre állnak olyan zsírbontó kezelések, amelyek alkalmazásával a műtéti zsírleszívás hatásával teljesen azonos eredményt kapunk, azzal a kivétellel, hogy jóval barátságosabb áron és körülmények között érjük el a kívánt alakot. Mivel azonban nem minden fenékig tejfel, azt is meg kell említenünk, hogy nem mindegyik zsírbontó kezelés olyan veszélytelen. Micsoda szerencse, hogy most ismertetni fogjuk őket, így most megismerheted a különböző zsírbontó kezelések előnyeit, hátrányait, hatásukat és menetüket, méghozzá a friss, 2019-ben ismert magyarországi adatok alapján!

Pár szó így elsőként a már emlegetett zsírleszívásról, mint  valódi zsírbontó módszerről:

Zsírbontó kezelések: Műtéti megoldások

Zsírleszívás

Így működik a zsírleszívás:

’70-es évek óta alkalmazzák a zsírleszívás módszerét, amit más néven zsírszívásnak is neveznek (latinul úgy mondjuk: liposuctio).

Ez egy olyan plasztikai sebészeti beavatkozás, mely során egy körülbelül 1 centiméteres bemetszés ejtését követően egy speciális fém kanült vezetnek be a bőr alá. Ezután vagy mechanikusan (azaz egy lyukas cső erős húzogatásával), vagy, a technológia fejlődésének hála  lézerrel, rádiófrekvenciával, esetleg ultrahanggal fellazítják a zsírszövetet. A zsírleszívás legújabb módszere egyébként a vibrációs zsírleszívás, ez esetben a zsírszövet fellazítása egy nagy hatásfokú vibrációra képes készülékkel történik. Így a műtét lényegesen gyorsabb, mint a többi technikával. A felesleges zsírmennyiség egy részét eltávolítják a vákuum és egy vastagabb (5-8 mm) szívókanül segítségével, majd pár öltéssel bezárják a bemetszést, bekötözik a sebet, végül pedig feladják a kompressziós ruhát a páciensre.

A műtét mindössze 1 órát vesz igénybe. Fontos tudnivaló, hogy helyi érzéstelenítés esetén egyszerre csak 1-2 testtáj leszívása lehetséges egyszerre, altatásban azonban nincs erre vonatkozó korlát. A műtétet követően egy éjszakát tölt a páciens a klinikán, majd további 7 nap múlva munkába lehet állni3-4 hétig pedig kötelező jelleggel kompressziós ruhát kell viselni.

Szeretnél még többet megtudni arról, hogy mire számíthatsz zsírleszívás előtt és után? Akkor feltétlen olvasd el ezt a cikkünket a témában!

Amit feltétlenül tudnod kell róla:

A zsírleszívás a zsírszövet összetörésén és az így keletkezett törmelék kiszívásán alapul. Mivel a széttört zsírt egy speciális kanülön keresztül eltávolítják az adott területről, ezáltal a fogyás végleges. Mivel egy műtéti beavatkozásról beszélünk, így esetében is fennállnak bizonyos kockázatok, mint például az értéstelenítés, vagy az altatás lehetséges szövődményei, illetve a fertőzés. A legrettegettebb szövődmény azonban a rendkívül és ritka súlyos zsírembólia, ám napjainkban már egy viszonylag biztonságos beavatkozásról beszélhetünk. Ám nem csak erre kell számítanod, így ha a zsírleszívás további kockázatai érdekelnek, olvasd el ezt a cikkünket! Kétségkívül ez a legrégebbi zsírbontó módszer, és mivel egyetlen műtét során valósul meg az eredmény, így csak 1 alkalommal szükséges elvégezni. Az árakat illetően, egyetlen terület altatásban történő leszívása 340 000 Ft + 30 000 Ft minden további egy tenyérnyi terület, de a beavatkozást csak és kizárólag plasztikai sebészeti klinikákon végzik el.

Zsírleszívás eredménye:

A makacs zsírpárna a műtét eredményeképpen azonnal eltűnik, eltekintve az esetlegesen pár napig tartó ödémától. Így elmondhatjuk, hogy ez egy célzott és végleges eredmény révén valódi zsírbontó módszer. A műtét helyén még egy ideg kék-zöld foltok lehetnek.

Zsírbontó kezelések: Sokáig csak a műtéti zsírleszívás tűnt az egyetlen megoldásnak, ami annyira költséges, mint amilyen fájdalmas - szerencsére napjainkban azonban már más lehetőségeink is vannak!

Zsírbontó kezelések: Sokáig csak a műtéti zsírleszívás tűnt az egyetlen megoldásnak, ami annyira költséges, mint amilyen fájdalmas – szerencsére napjainkban azonban már más lehetőségeink is vannak!

Zsírbontó kezelések: Esztétikai vagy szépségszalonban elvégezhető megoldások

Amennyiben az előző pontba foglaltak némiképp elszomorítottak a végleges fogyást illetően, ne aggódj: a technológia fejlődésével napjainkban már olyan, a zsírleszívással ellentétben kevésbé drasztikus megoldások is rendelkezésedre állnak, amelyek ugyanúgy végleges eredményt nyújtanak a kezelt területen. Ez azért lehetséges, mert a zsírleszíváshoz hasonlóan ezek a zsírbontó kezelések maguktól a zsírsejtektől szabadítanak meg. A zsírleszívással ellentétben viszont nem csak, hogy nincs felépülési idő, de elfelejtheted a kompressziós ruhát, a fájdalmat, és minden kellemetlenséget, amit az imént a zsírleszívásról olvastál.

Ezek a zsírbontó kezelések esztétikai- vagy szépségszalonban végezhetők el. Az alábbi felsorolásban találsz majd olyanokat, amelyek több éves múltra tekintenek vissza, de vannak pár éves módszerek is. Természetesen itt is akadnak fájdalmas megoldások, de vannak abszolút fájdalommentesek is, sőt, olyat is találhatsz, amit otthonod kényelmében is alkalmazhatsz, olyan biztonságos. Ami mindegyik módszerre érvényes, az az, hogy a műtéti zsírleszívással ellentétben nem egyetlen kezelés, hanem egy több kezelésből álló kúra során szabadítanak meg végleg a zsírsejtektől az általad problémásnak ítélt területen.

Mindazonáltal ismételten csak a Te döntéseden múlik, hogy mely főbb szempontok alapján választod ki a Hozzád leginkább passzoló kezelést, ami végleg megszabadít majd a zsírsejtektől. Mi pedig abban segítünk, hogy körültekintően összeszedtük a valódi zsírbontó módszerek előnyeit és hátrányait.

Injekciós zsírbontás

Így működik az injekciós zsírbontás:

Az injekciós zsírbontás művelete során a kezelendő terület zsírszövetébe (ami lehet például has, comb, fenék) az orvos természetes zsírbontó enzimet fecskendez egy injekció által. Ezáltal felszakítja a zsírsejteket és felemészti azok sejtmembránját. Ezután a zsír kifolyik a sejtekből, majd eltávozik a szövetekből a nyirokrendszeren keresztül.

A kezelés 3-4 hetente ismételhető, és 3-4 alkalomra van szükség a kívánt hatás eléréséhez. Az injekciós zsírbontás kezelések során és azokat követően a kezelt terület kipirosodhat és megduzzadhat. A kezelés utáni 5 napban kerülni kell az intenzív fizikai tevékenységeket, valamint a kezelt területen történő kozmetikumok vagy masszázs alkalmazását.

Amit feltétlenül tudnod kell róla:

Injekciós zsírbontás elvégzéséhez jelenleg két szabadalmazott injekció létezik. Az Egyesült Államokban kapható Kybella csak az állkapocs alatti régióra lett engedélyezve, mivel egyes területeken zsírnekrózist okozott, amely zsírszövet elhalást jelent.

Mi az a zsírnekrózis? A zsírnekrózis esetünkben azt jelenti, hogy a Kybellában található zsírbontó enzimek hatása nem csak a zsírsejteket érinti, de a zsírsejtet környező területek károsodását is maga után vonja. Ha ez még nem lenne elég, a Kybella egyes területeken maradandó hegesedést is okozott. Ritka szövődményként pedig idegsérülés és nyelési zavar alakult ki használata során.

Az Európában kapható Aqualyx (ami a Kybellában található deoxikólsav módosított formája) alkalmazása során ilyen tapasztalatokat nem észleltek, bár azt megemlítenénk, hogy az FDA még nem engedélyezte. 

Éppen ezért, mivel injekciós zsírbontás esetén egy rendkívül kevés tapasztalattal rendelkező módszerről beszélünk és alkalmazása számos komplikációt és szövődményt vonhat maga után, kevésbé nevezhető biztonságosnak. Főleg, ha nem orvos vagy kellően szakképzett személy végzi. Ami az árakat illeti, egyetlen kezelés egy testrészen 120 000 – 480 000 forintig terjed, dózistól és márkától függően.
Ne felejtsd, hogy efféle kezelések bár elérhetőek esztétikai vagy szépségközpontokban, ha nem szakképzett személyzet vagy orvos végzi a kezelést, hosszabb távon az egészséged láthatja kárát.

Injekciós zsírbontás eredménye:

A kezelése során a kezelt területen fokozatosan csökken a zsírpárna mérete. A hatás 3-4 kezelést követően, vagyis két hónap elteltével látható. 

Zsírfagyasztás (kriolipolízis)

Így működik a zsírfagyasztás:

A testi zsír hideg hatására megdermed. Pontosan ezen alapul a zsírfagyasztás módszere is, ugyanis a kezelés hatására a sejtek azáltal pusztulnak el, hogy kikristályosodik a zsírsejtek tartalma. Az elpusztított salakanyagokat a szervezet természetes salaktalanító folyamatai nyomán eltávolítja.

Fontos, hogy a kezelés elvégzéséhez konzultáció szükséges, hiszen például magas vérnyomás és szívbetegség esetén, valamint 18 év alatt zsírfagyasztás nem alkalmazható.

A kezelés során ahhoz, hogy a zsír kellő mértékben lehűljön, a bőrt -5, -10 C°-os hőmérsékletnek teszik ki, illetve az adott bőrterületen még vákuummal meg is szívják, így csak az adott terület hűl le. Területenként 3 kezelés szükséges a kívánt hatás eléréséhez, az egyes kezelések között pedig körülbelül 45 napnak kell eltelnie. Egyetlen terület kúraszerű kezelése összesen 270 – 540 000 forintba kerülhet, attól függően, hogy kisebb, vagy nagyobb testrész esetén veszed igénybe.

Amit feltétlenül tudnod kell róla:

A zsír azonban csak akkor hűl le a megfelelő hőmérsékletre, ha már a felette lévő szövetek is lehűltek. Éppen ezért, zsírfagyasztás alkalmazása esetén sajnos a fagyási sérülések kockázata is benne van a pakliban. Bár az is igaz, hogy hozzáértő kezekben, megfelelő körülmények között minimális eséllyel jönnek létre, mivel az erek, idegek és a bőr más nem zsír típusú szövetei egy ideig elvileg kibírják a kívánt alacsony hőmérsékletet. De nem csak fagyási sérülésekkel kell számolnunk zsírfagyasztás alkalmazása esetén, ugyanis a vákuum alkalmazása miatt jelentkező átmeneti bevérzés, ödéma, elszíneződés vagy véraláfutás szintén a kockázati tényezők között szerepelnek.

A kockázatokkal kapcsolatban azért nem ismertek pontos adatok, mivel egy viszonylag új keletű, pár éves módszerről beszélünk, így a szalonok eltérően nyilatkoznak a szövődmények számának mértékéről. A klinikai gyakorlatban a zsírfagyasztás csak az utóbbi 10 évben vonult be világszerteEurópában pedig csak pár éve alkalmazzák. A kockázatok lehetőségét tovább növeli, hogy egy ilyen szalongép megvásárlásához nem szükséges végzettség, így amennyiben zsírfagyasztásra adod a fejed, mindenképpen jól nézz utána a kezelést végző cégnek vagy személynek. Szakszerűtlen alkalmazás esetén ugyanis hosszú távon komolyan károsíthatod az egészségedet.

Zsírfagyasztás eredménye:  

A kezelt területen a zsírpárna mérete fokozatosan csökken, majd végleg elpusztul ami 2-3 hetente végzett 3-4 alkalmas kezelés után látható. Ezáltal kijelenthetjük, hogy a zsírfagyasztás egy célzott és végleges eredményt biztosító valódi zsírbontó módszer.

Manapság nem csak a szépségszalonban igénybe vehető zsírbontó kezelések állnak rendelkezésedre - egyes módszerek otthoni gépekkel is elvégezhetőek!

Manapság nem csak a szépségszalonban igénybe vehető zsírbontó kezelések állnak rendelkezésedre – egyes módszerek otthoni gépekkel is elvégezhetőek!

HIFU

Így működik a HIFU:

Az úgyszintén pár éves múltra visszatekintő HIFU-t más néven intenzíven fókuszált ultrahangos technológiának is nevezik, ugyanis használatakor az ultrahang célzott égető hatását használják ki. Ez azt jelenti, hogy HIFU alkalmazása esetén az ultrahang kis területre célozva nagy energiát ér el, ezáltal felforrósítva azt. Ahová a testen belül célzunk, ott akár 75 °C-ig is felmelegedhetnek a szövetek, így elmondhatjuk, hogy a HIFU esetében hő hatására kicsapódásos szövetelhalás történik, az ultrahang fókuszpontjába becélzott sejteket roncsolja. A célzott terület 8-15 mm között van, tehát a pontosság nem milliméterben mérhető. Éppen ezért nagyon fontos, hogy pontosan be legyen mérve a zsírréteg vastagsága, hiszen a HIFU hőn, egészen pontosan égetésen alapszik. Egy rossz célzás esetén idegek, erek, a kötőszövet is sérülhet. 

Általában 4-6 HIFU kezelés javasolt testrészenként, az egyes kezelések között pedig 1 hétnek kell eltelnie minimum. Egy kúra egyetlen testrészen történő alkalmazása a kezelendő testtáj méretétől függően 200 – 499.000 Ft.

Amit feltétlenül tudnod kell róla:

Ez merőben más jelenség, mint az ugyancsak ultrahangra, de más frekvenciára épülő, következő pontba foglalt kavitációs zsírbontás. Szeretnéd összehasonlítani őket? Nézd meg ezt a cikkünket! Ugyanis a HIFU megégeti a zsírsejteket és közvetlen környezetüket, így elmondható, hogy hatása drasztikusabb, ráadásul a hő hatása nem szelektál a sejtek között. Mi sem mutatja jobban drasztikusságát, mint az, hogy a kezelést fájdalom is kíséri, ami a páciensek elmondásai alapján a legtöbb esetben csak szurkáló, meleg érzet. A fájdalomérzet csont felett a fókuszált ultrahang által keltett hőhatás miatt fokozódik, ugyanis a csonthártyában lévő idegeket ingerli. Nem megfelelően képzett szakember esetén jelentősen nőhet az élettani szempontból fontos szervek, például a pajzsmirigy, nyálmirigyek, idegek, erek stb. sérülése.

HIFU eredménye:

Ha körültekintően és jól alakul a kezelés akkor elhalnak az ultrahang fókuszpontjába állított zsírsejtek és csak azok.

Kavitációs zsírbontás

Így működik a kavitációs zsírbontás:

A 30 éves múlttal rendelkező kavitációs zsírbontás szintén a végleges és valódi zsírbontó kezelések közé tartozik. Alkalmazásával a test különböző területein található nem kívánt zsír célzottan tűnik el. A zsírbontás ultrahanggal megy végbe, ám lényegesen máshogy, mint például a HIFU. A kavitációs zsírbontó kezelés lényege ugyanis, hogy az ultrahang hatására vákuumbuborékok keletkeznek a zsírszövetben. Ezek összeroppannak, ezáltal pedig felszakítják a zsírsejtek membránját és így véglegesen tönkreteszik azokat. Ezután a zsírsejtek tartalma a nyirokrendszeren, majd a vénákon át a májba kerül további feldolgozásra, hogy aztán a vizelettel és a széklettel távozzon. A zsírbontó kezelések 4 naponta ismételhetők, ennyi időre van szüksége ugyanis a szervezetnek, hogy feldolgozza a zsírsejtekből kiürülő zsírt és salakanyagokat. Egy testrészre értendő zsírbontó kúra 10-15 kezelést foglal magába, melynek ára  szépségszalonban 80 – 190 000 Ft.

Korábban azonban már írtunk egy összefoglaló cikket a kavitációs zsírbontás (más néven ultrahangos zsírbontás) áráról szalonban, így ha részletesen érdekel, olvasd el!

Ultrahangot többféle módon lehet alkalmazni, és nem minden ultrahang frekvencia hoz létre kavitációt, csak a 40.000 Hz körüli frekvencia. A zsírsejtek ez esetben is végleg eltűnnek, ezért lesz a kezelés hatása tartós.

Amit tudnod kell róla:

Hogy hogyan lehet az, hogy két ultrahangon alapuló technológia ilyen különböző működési elvet foglal magába, az úgy lehetséges, hogy az ultrahangot többféle módon lehet alkalmazni, és nem minden ultrahang frekvencia hoz létre kavitációt. Erre ugyanis csak a 40.000 Hz körüli frekvencia képes. A zsírsejtek ez esetben is végleg eltűnnek, ezért lesz a kezelés hatása végleges. Ami még a kavitációs zsírbontást megkülönbözteti más technológiáktól, az az, hogy ez egy abszolút biztonságos módszer, amelynek nincsenek kellemetlen mellékhatásai és szövődményei. Sőt, olyannyira biztonságos elven működik, hogy napjainkban már nem csak szépségszalonokban, hanem otthoni készülékként is elérhető.

Kavitációs zsírbontás eredménye:

A zsírpárna csökkenése fokozatosan jön létre, így a bőrnek is van ideje összehúzódni a kezelési sorozat alatt. Mivel a zsírsejtek célzottan és véglegesen tűnnek el a problémásnak tartott területekről, így elmondhatjuk, hogy a kavitációs zsírbontás egy valódi zsírbontó módszer.

Zsírbontó kezelések összességében

Napjainkban már olyannyira leegyszerűsödött az élet, hogy nem elég, hogy költséges műtéti zsírleszívás nélkül szabadulhatunk meg a makacs zsírpárnáktól véglegesen, de például a kavitációs zsírbontás esetében mindezt saját otthonunk kényelmében tehetjük meg. Ráadásul ugyanazon zsírbontó technológiát alkalmazva, mint a szépségszalonok gépei. Még attól sem kell tartani, hogy kárt teszünk magunkban egy zsírbontó kezelés közben, hiszen direkt erre fejlesztették ki otthoni zsírbontó változatát.

Dr. Gulyás Tamás orvos, életmód szakértő

Dr. Gulyás Tamás

orvos, életmódszakértő
Tanácsra van szükséged?
Fordulj bizalommal szakértőnkhöz!

Tel: +36 30 6303 777

Print Friendly, PDF & Email
Tárczy Judit
Judit vagyok!

Kérdéseddel fordulj hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írj nekünk!

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Üzenet (kötelező)

Biztonsági kód:
captcha

Hodosi Anita, modell

Hodosi Anita, modell

A Forever Slim kezelésektől, 5-ös fokozatot használva, összesen két kezelés után 3 cm-t karcsúsodtam...

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

A Forever Slim célzottan azokat a kritikus zónákat formálja, ahol alkatilag több a zsírsejtünk!

Pikali Gerda, színművésznő

Pikali Gerda, színművésznő

Bár vékony alkatú vagyok, második szülésem után a hasammal illetve a combommal nem voltam igazán...

Bencsik Tamara, énekesnő

Bencsik Tamara, énekesnő

Azonnal éreztem, hogy a bőröm feszesebb lett, és bár szerencsére nem küzdök nagyobb súlyfelesleggel...

A terhesség és a szoptatás alatt nagyon sok helyen narancsbőr jelent meg a testemen.Kisebb…

Hajni, Budapest

Próbáltam már hasonló kezelést kozmetikai szalonban. Ennek a gépnek az az egyik előnye, hogynem…

Anry-Soós Éva, a Joy főszerkesztője

52 éves vagyok. Sajnos az évek során elsősorban a hasamra rakódott tetemes zsírréteg, amit…

P. Erzsébet, Vecsés

tovább >>
Háromszoros garancia

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Üzenet (kötelező)

Biztonsági kód:
captcha

Kavitációs zsírbontás - Blogcikkek

Ultrahangos zsírbontás ára

A kavitáción alapuló ultrahangos zsírbontást már számos szépségszalonban és esztétikai központban igénybe veheted, azonban nem mindegy, hogy az ultrahangos…

Ultrahangos zsírleszívás – műtét nélkül

Ultrahangos zsírbontás, ultrahangos zsírleszívás, zsírleszívás. Könnyű elveszni a módszerek rengetegében mindazoknak, akik úgy szeretnének megszabadulni zsírpárnáiktól, hogy azok vissza…

Fogyás hasról

Vannak olyan szerencsések, akikről már egy könnyű diéta hatására is szinte leolvad a felesleg, ráadásul pont a hasukról. Mások…

tovább >>
2009-2019 ForeverSlim® / ©Minden jog fenntartva.