ForeverSlim a médiában
Forever Slim otthoni zsírbontás

Mi a különbség a zsírbontó kezelések között?

Már nagyon eleged van abból, hogy bármit is próbálsz ki, bármennyire is erőlködsz, semmivel nem tudod leadni a felesleges kilókat?  Hogy nem számít milyen önsanyargató diétát és kőkemény edzéstervet követsz, pont nem onnan fogysz, ahonnan szeretnél? Ha sikerül is lefogynod valahonnan, az seperc alatt visszaugrik?

Ne aggódj, van megoldás, és az se nem önsanyargató diéta, se nem szigorú edzés! 

Mindenekelőtt azonban ahhoz, hogy pontosan körvonalazni tudd, mire van szükséged, beszélnünk kell arról, hogy miért is van az, hogy a fogyókúra sokszor nem elég az áhított alak eléréséhez és miért lehet szükség egy olyan módszerre, mint a közkedvelt zsírbontás.

Fogyás és Zsírbontás – Óriási a különbség!

Sokan állítják, hogy az egészséges táplálkozás és a sport a leghatékonyabb módszer arra, hogy megőrizzük alakunkat. Nem kérdés, hogy a táplálkozás és a testmozgás harmonikus duója nagyban hozzátesz az egészséges életmódhoz, ám sajnos különösen az életkor előrehaladtával könnyedén előfordul, hogy még segítségükkel sem tudunk megszabadulni a nem kívánt zsírpárnáktól. Főleg akkor nem, ha valamilyen öröklött hajlam, esetleg betegség további hízáshoz vezethet, ami még több egészségügyi kockázatot foglal magába.

Végül pedig azon kapod magadat, hogy az életed egy folyamatos fogyókúra, ami soha nem akar véget érni. Ennek azonban nem kell így lennie, és mi szeretnénk is segíteni benne! Most ugyanis bemutatjuk Neked mindazon módszereket, amik lehetővé teszik, hogy végre megszabadulj a zsírpárnáktól – onnan, ahonnan szeretnéd. A cikk végére pedig csak ki kell választanod a Hozzád leginkább passzoló módszert a makacs zsírpárnáid eltüntetéséhez!

fogyas-fogyokura-zsirbontas-dieta

Nem mindegy, hogy mi a cél: fogyókúra vagy zsírbontás?

Tehát mi a fogyókúra és mire jó?

A fogyókúrák és az edzések mind egész testre ható, általános súlyvesztést okoznak – tehát nem döntheted el, hogy Te honnan szeretnél fogyni, sőt, általában pont onnan fogysz utoljára, ahonnan amúgy le szeretnéd adni a felesleget. A fogyókúrák és edzések eredményei – ha vannak – pedig sajnos csak addig tartanak, amíg végzed őket. Amint felhagysz velük, a kínkeservesen leadott kilók már baktatnak is vissza.

És akkor ezzel szemben mi a zsírbontás?

A zsírbontás és úgy egyáltalán az alakformálás a test különböző, általad megválasztott részeinek fogyasztását (ezáltal formálását) jelenti. Azért nem egyezik meg a testedzéssel, mert testedzéssel csak az izmokat tudod célzottan edzeni – a zsírpárnákat nem. Edzés esetén is teljes testből fogysz, nem a megdolgoztatott izom körüli zsírpárnák tűnnek el.

A zsírbontás azonban definíció szerint egy célzott módszer, arra a testrészre hat, amit fogyasztani szeretnél (természetesen ez lehet több is). Itt azonban elkülönül a zsírbontás két válfaja: az átmeneti és a végleges zsírbontás.

Átmeneti és Végleges Zsírbontás

Ugyanis míg a zsírbontás minden esetben célzott, tényleges zsírbontásról csak akkor beszélhetünk, ha az adott módszer a zsírpárnákat alkotó zsírsejteket szünteti meg, ezáltal végleges eredményt biztosítva.

Tudtad?

Életünk során mindenki adott számú zsírsejtekkel rendelkezik. A hízás-fogyás dinamikáját pusztán a zsírsejtek dagadása és csökkenése okozza. Fogyókúra és edzés hatására a zsírsejtek térfogata csökken, ugyanis ürítünk belőlük, tényleges zsírbontás hatására azonban egy az egyben megszűnnek. A zsírsejtek viszont nem osztódnak, így, ha valamilyen módszerrel képesek vagyunk a szervezetünkben található zsírsejtek számát csökkenteni, akkor az adott terület mérete végérvényesen csökken, hiszen az eltüntetett zsírsejtek nem termelődnek vissza.

Na ezt tudja a tényleges zsírbontás. Azáltal, hogy elpusztítja a zsírsejtet – mely a benne tárolt salakanyagokkal eltávoznak a szervezetből -, végleges fogyást idéz elő.

És hogy az átmeneti zsírbontás akkor mi? Nos, ő a zsírbontás definíciójának csak a felét tudja, vagyis célzottan képes üríteni egy kezelt terület zsírsejtjeiből – a számukat azonban nem tudja csökkenteni. Így amint felhagysz az alkalmazott módszerrel, a zsírsejtek újra megdagadnak és ezáltal Te is.

Összefoglalásként tehát, mielőtt áttekinted az elkövetkezendő zsírbontó módszereket, el kell döntened: mit szeretnél elérni velük?

Csak úgy általánosan jó lenne ledobni 1-2 kilót, és nem is baj, ha később visszajön? Vagy szeretnéd látványosan csökkenteni egyes testrészeid méretét, és jó lenne, ha az így elért eredmény végleges lenne?

A megfelelő módszer kiválasztását ugyanis meghatározza, hogy fogyni szeretnél, vagy alakot formálni és hogy mennyire gondolkozol hosszútávon. Ennek megfelelően pedig nézzük is meg, hogy a különböző módszerek az átmeneti és a tényleges zsírbontó módszerek közül melyikbe tartoznak – és melyikkel mit érhetsz el!

Zsírbontó ételek, zsírbontó kapszula, zsírbontó tea és étrendek

Ide tartoznak az anyagcserét gyorsító fogyasztóteák, fogyasztó kapszulák. Ezek hatásának  általában a zsírsavbontás serkentése, a mitokondrium funkció javítása, esetleg a pajzsmirigy funkció támogatása az alapja.

Említenek zsírbontó vagy nullkalóriás ételeket is, de olyan nincs, inkább a zsírbontó étrend az, amiről lehet beszélni. 

zsirbonto-tea-zsirbonto-kapszula

A zsírbontó ételek, a zsírbontó kapszula, a zsírbontó tea és a zsírbontó étrendek hatása csekély, ráadásul a fogyás az egész testet érinti ezeknél a módszereknél.

Ezeknek a módszereknek a hatása sokszor hit kérdése, de ha hatnak is, a hatás a teljes testre terjed ki és az is mindenképpen csak átmeneti.

 • Zsírbontó ételek, zsírbontó kapszula, zsírbontó tea és étrendek összefoglalva

Előnye a zsírbontó ételek, zsírbontó kapszula, zsírbontó tea és zsírbontó étrendeknek, hogy olcsóak, bár ez sem igaz mindegyikre..

Hátrányuk, hogy csak egy jól vezetett életmód kiegészítésére alkalmasak, így nem lehet velük megúszni a változtatást. A zsírsejteket számát nem csökkentik, csak méretükre lehet átmeneti hatásuk, így a visszahízás lehetősége mindig fennáll.

Zsírbontó masszázs, testtekercselés, zsírbontó krémek, gélek, szérumok

A zsírbontó masszázs és a masszírozó gépek talán a legrégebben alkalmazott eszközök. Léteznek görgős, mechanikus változatok is, amik kerekekkel rendelkeznek és tologatni kell őket a bőrön.

Az elektromos eszközöknek pedig széles tárháza létezik. Ezek a zsírbontó módszerek inkább a fogyás céljából végzett gyakorlatok során beállt izmok lazítására alkalmasak, illetve a vér- és nyirokkeringés serkentésére. Ez utóbbinak már van jelentősége, hiszen nem csak a zsír, hanem a pangó nyirok is okozhatja egy-egy terület “puffadt” kinézetét. Az elvezetés fokozásával a narancsbőr állapotát képesek javítani. 

 • Zsírbontó masszázs összefoglalva

Előnyként sorolható fel a zsírbontó masszázs esetében használt eszközöknél,  hogy a legolcsóbbak, illetve könnyen hozzáférhető eszközöknek számítanak.

Hátrányuk, hogy az ilyen eszközök csak kiegészítésre alkalmasak, valódi fogyasztó hatásuk nincs. 

A zsírbontó masszázs alkalmazásával különböző gélek, krémek, szérumok is bejuttathatók. Ezek szintén keringésfokozó és a bőr anyagcseréjét gyorsító hatással bírnak. A bennük található hatóanyagok általában csak a bőr külső rétegébe jutnak, mivel a bőr védelmi funkciója az, hogy ne engedjen be bármit kívülről. Így ezek a hatóanyagok be sem jutnak oda, ahol egyébként hatniuk kellene.

zsirbonto-masszazs-zsirbonto-krem

Zsírbontó masszázs segítségével géleket, hatóanyagokat juttathatunk a bőrbe, de a bőr külső védelmi vonala miatt ezek csak a bőr külső tétegébe képesek bejutni.

A krémek, gélek hatóanyagainak bejuttatására találták ki a testtekercselést, ami elvileg az által juttatja mélyebbre a hatóanyagokat, hogy azok hosszabban időznek a bőrön. A testtekercselés alkalmazása során ugyanis a bőrre kent hatóanyagot egy fóliával körbetekercselik, és egy ideig rajta hagyják. Sokkal mélyebbre azonban így sem jut a hatóanyag, a hatás pedig ugyanolyan, mint azt korábban a krémek, gélek esetén említettük. 

 • Testtekercselés összefoglalva

Előnyként elmondhatjuk a testtekercselés esetében, hogy a bőröd állapota javul és a kontúrja is változhat kicsit.

Hátránya viszont, hogy a hatás nem számottevő és nem végleges. Ráadásul mindig több kezelés elvégzése szükséges a változáshoz, így a kezeléseket kúraszerűen kell elvégezni, ami egy idő után az olcsóbb módszert is drágábbá teheti.

Nyomásterápia vagy hullámmasszázs gépek

A hullámmasszázs lényege, hogy egy “zsákot” húzva a végtagokra (vagy akár a testre), lentről felfelé, illetve kívülről befelé egy nyomás hullám halad végig kívülről a végtagon, aminek egy présszerű hatása van a végtagra kiürítve az érpályán kívül, a szövetek közé halmozódott folyadékot. Ennek leginkább az ödémák, vizenyők kezelésben van jelentősége. Javítja a keringést, csökkenti a vizesedést és az anyagcsere során felszabaduló salakanyagok ürítését is javítja. Ez a folyamat szintén nagyon jó kiegészítője bármely fogyást célzó módszernek, de direkt fogyasztó hatása nincsen.

 • Nyomásterápia, hullámmasszázs gépek összefoglalva

Előnyként említhetjük meg a nyomásterápia vagy a hullámmasszázs gépek esetében, hogy kétségtelenül a legjobb ödémacsökkentő módszereknek tekinthetőek. Valóban kiürítik a szövetek között rekedt vizet és a salakanyagok távozását is a legjobban támogatják.

Hátrányként elmondható, hogy valódi fogyasztó hatása nincs, csak közvetett. A zsírödéma kezelésében érdemes alkalmazni, bár hatása sajnos ott már nem olyan, mintha tiszta ödémát kellene kiüríteni.

Fogyasztó övek, elektrolízis és mezoterápia

A fogyasztóövek esetében is két fajtáról beszélhetünk. A klasszikus “fogyasztó” övek, csak azt szolgálják, hogy az adott területet melegen tartsák, “izzasszák”, ami az adott terület anyagcserefokozását szolgálta az intenzív izommunka alatt.

Ma már a fogalom inkább, az elektromos izomstimuláló eszközöket takarja. Ezek úgy működnek, hogy elektromos géllapokat helyeznek különböző testterületekre és ez az izmokat stimulálja. Ez gyakorlatilag a TENS technológia kozmetikai alkalmazása. A TENS bőrön keresztüli elektromos stimulációt jelent és izomfájdalmak kezelésre, illetve nem mozgatott izmok (pl.: átmeneti bénulás, ágyhozkötöttség stb. miatt) rehabilitációjára fejlesztették ki. Az áram hatására az izom ugyanolyan munkát végez, mintha mozgatnánk. Alakformáló hatása valóban van, sőt az izom körüli zsír kismértékű csökkentésében is. 

 • Fogyasztó övek összefoglalva

Előnyként sorolható fel a fogyasztó övek esetében, hogy az izmok mozgatásának, rehabilitációjának, fájdalomcsökkentésének nagyon jó módja.

Hátránya, hogy a zsírszövet nem tűnik el az izom körül, annak mérete csak részlegesen csökkenhet, de könnyen vissza is jön.

fogyaszto-ov-fogyas-hasrol

Bár korábban a fogyasztó övek igen népszerűek voltak, sajnos ezzel a módszerrel nem érhetünk el végleges hatást, mivel nincs valódi zsírbontó hatásuk.

A mezoterápia a bőr középső rétegét érintő vagy oda hatóanyagokat juttató eljárások összessége. Az elektrolízis tulajdonképpen a mezoterápia egyik formája, amikor galvánáram segítségével juttatják be a hatóanyagokat  a bőr mélyebb rétegeibe. A mezoterápia eredetileg injekciók által történő hatóanyag bejuttatást jelentett. Később ezen ernyő alá hozták a galvánáramot és a következőkben kifejtett “tű nélküli mezoterápiát”, ami gyakorlatilag a radiófrekvenciás hatóanyag bejuttatás másik elnevezése.  

Az elektrolízist vagy galvánáramos hatóanyag bejuttatást elektromos zsírbontásnak is nevezik, noha nem az elektromosság hat a zsírra, hanem a bejuttatott hatóanyag. A módszer alkalmazása során a testterületekre helyezett pozitív és negatív pólus között egyenáramot vezetnek át, ami a hatóanyagokat elektromos úton juttatja mélyebbre.

A mezoterápia, így az elektrolízis is képes az anyagcserét fokozni és a használt hatóanyagokat mélyebbre juttatni, így azonban csak átmeneti fogyás és a kezelt felület egyenletes simasága érhető el. Mivel szintén nem csökkentik  a zsírsejtek számát, csak a méretüket, nem nevezhetők valódi, végleges zsírbontó módszereknek.

 • Mezoterápia, elektrolízis összefoglalva

Előnyként mondható el, hogy a mezoterápia és a galvánáram, vagy elektrolízis valóban képes mélyebbre juttatni a hatóanyagokat.

Hátrány, hogy ugyanaz vonatkozik rájuk, mint amit a hatóanyagokról, krémekről, gélekről is elmondhattunk. A mezoterápiás módszerekkel a zsírsejtjeink száma nem, csak a térfogatuk csökken, így az átmeneti javulás után a visszahízás lehetősége mindig fennáll.

Lipolézer kezelés

A Lipo lézeres kezelés, egy lágylézeres kezelés, mely során kis energiájú  (650 – 910nm közötti hullámhosszú) lézerfénnyel, sugarazzák be a bőrt, ami a sejtek, így a zsírsejtek anyagcseréjét fokozza, illetve membránjuk áteresztőképességét növeli. A lipolézeres kezelés eredményeképpen a zsírsejtek intenzív zsírleadás következtében zsugorodnak. Így hatására gyors körfogat csökkenés érhető el, ráadásul a lézer másodlagos hatására a bőr általános állapota is javul. A zsírsejtek számát a lipolézer sem csökkenti, csak azok tartalmát, így az eredmény csak átmeneti lesz és nem végleges.

Rádiófrekvenciás zsírbontás

Tudtad?

A rádiófrekvenciát a kozmetika bármely területén a különböző szöveti rétegek felmelegítésére használják. Legfontosabb alkalmazási területe a kötőszövet feszesítése, így a narancsbőr kezelése vagy a ránctalanítás. 

A zsírsejtekre kétféle módon hat. Egyrészt fokozhatja anyagcseréjüket, így van zsírbontó hatása. Ez a zsírbontás a zsírsejtek méretének csökkenésében nyilvánul meg, de azok el nem pusztulnak, csak méretük csökken. A szervezet így bármikor újra raktárként használhatja őket, vagyis a hatás nem tartós. 

A radiófrekcvencia másik hatása, hogy a sejtmemrán – így a zsírsejtek membránja is – könnyebben átjárhatóvá válik, ami hatóanyagok bejuttatását teszi lehetővé.

A rádiófrekvencia alkalmazása során a szervezetbe juttatott rádiófrekvenciás hullámok hőt juttatnak a szövetek közé, melynek hatására kollagéntermelődés indul be, melynek feszesítő hatása van, valamint a sejtanyagcsere fokozó hatása miatt a zsírsejtekben található zsír mennyisége is bizonyos mértékben csökken, de a zsírsejteket nem bontja le!  

 • Rádiófrekvenciás zsírbontás összefoglalva

Előnyként sorolható fel a rádiófrekvenciás zsírbontás esetében, hogy a rádiófrekvencia kiváló választás, ha a narancsbőrtől szeretnénk megszabadulni, vagy a megereszkedett bőrt szeretnénk feszesíteni a kötőszövet erősítésével. 

Hátránya, hogy ha a zsírsejtjeinktől szeretnénk megszabadulni, tartós fogyásra vágyunk, akkor sajnos a rádiófrekvenciás zsírbontás nem a megfelelő választás, ugyanis a rádiófrekvencia nem bontja le a zsírsejteket, csak a zsírsejtek anyagcseréjének fokozásával átmenetileg csökkenti a zsírsejtek méretét.

radiofrekvencias-zsirbontas-hatekony-fogyas

A rádiófrekvencia a narancsbőr kezelésére vagy a megereszkedett bőr feszesítésére kiváló választás, azonban a zsírsejteket nem bontja le!

Az eddig ismertetett zsírbontó módszerekben az volt a közös, hogy egyikük sem alkalmas végleges zsírbontásra, így tehát végleges alakformálást eredményezni egy-egy adott testterületen. Mégis nagy fejlődésen mentek keresztül, és sokáig alkalmazták őket, mivel csak egyetlen módszer volt jelen, ami  képes volt véglegesen megszüntetni a zsírsejteket – ez pedig nem más, mint a műtéti zsírleszívás. A zsírleszívás ellenben egy rendkívül költséges és fájdalmas beavatkozás még ma is.

A technológia fejlődésével napjainkra azonban új technológiák is megjelenhettek, amelyeket alkalmazva pontosan ugyanazt az eredményt kaphatjuk, mint a műtéti zsírleszívás esetében, csak jóval kedvezőbb áron és kényelmesebb körülmények között. Bár ezek között is vannak veszélyesebb és veszélytelenebb formák.

Injekciós zsírbontás

Az injekciós zsírbontás során a zsírt természetes zsírbontó enzimmel oldják, amit a  kezelendő terület zsírszövetébe (például has, comb, fenék) fecskendez a beavatkozást végző orvos. A zsírbontó enzim megemésztve a zsírsejtek sejtmembránját felszakítja azt. Így a zsírsejtek elpusztulnak a fogyás pedig végleges lesz. A sejtekből kifolyó zsír a nyirokrendszeren keresztül távozik szövetekből. A kívánt hatás eléréséhez 3-4 injekciós zsírbontás szükséges, és az injekciós zsírbontó kezelés 3-4 hetente ismételhető.

Az injekciós zsírbontás módszere még viszonylag új és veszélyeket rejt magában, így nem tartozik a legbiztonságosabb eljárások közé. Ezért nagyon fontos, hogy orvos végezze, aki a szövődmények kezelésére is felkészült. Az injekciós zsírbontó kezelést követő 5 napon az intenzív fizikai tevékenységek kerülendőek, mint ahogy a masszázs vagy kozmetikumok alkalmazása is. A kezelt területen a zsírpárna nem rögtön tűnik el,  mérete fokozatosan csökken. A végleges hatás csak 3-4 kezelést követően várható, ami minimum 2 hónapot jelent. 

Injekciós zsírbontás céljára jelenleg két szabadalmazott injekció áll rendelkezésre. Az amerikai a Kybella, az európai pedig az Aqualyx.

aqualyx-zsirbonto-injekcio

Injekciós zsírbontás esetén fontos, hogy orvos végezze, aki az esetlegesen fellépő szövődmények kezelésére is megfelelően felkészült!

A Kybella az FDA által csak az állkapocs alatti régió kezelésére engedélyezett, mivel egyes területeken zsírszövet elhalást okozott, ami a zsírsejteket  körülvevő területek károsodásával, illetve maradandó hegesedésével is járt. Ritka szövődményként idegsérülés, maradandó érzészavar és nyelési zavar alakult ki.

Az Aqualyx alkalmazásával kapcsolatban (ez a Kybellában található deoxikólsav módosított formája) hasonló tapasztalatok nem elérhetőek. 

Egy injekciós zsírbontó kúra testrészenként (például a has esetében) 120 000 – 480 000 forintig terjed, dózistól és márkától függően.

 • Injekciós zsírbontás összefoglalva

Előnyként sorolható fel az injekció zsírbontás esetében, hogy  valóban célzott  és végleges zsírbontást tesz lehetővé.

Hátránya, hogy még nem ismert veszélyekkel is járhat a módszer fiatalsága miatt, hiszen a zsírbontó enzim más sejtek membránját is károsíthatja.

 

Zsírfagyasztás (cryolipolizis, kriolipolízis)

A zsírfagyasztás azt a jelenséget használja ki, hogy hideg hatására a zsír megdermed, illetve a zsírsejtek zsírral telt plazmája kikristályosodik, aminek következtében a sejtek elpusztulnak

A zsírfagyasztás szív és érrendszeri betegségek esetén, illetve 18 éves kor alatt nem alkalmazható. Ezért a kezelés előtt szigorú orvosi konzultáció javasolt. 

Ahhoz, hogy a zsírsejtek rétegének hőmérséklete elérje a kikristályosodáshoz szükséges hőmérsékletet, a bőrt -5, -10 C°-os hőmérsékletnek kell kitenni. Ahhoz, hogy csak az adott bőrrész hűljön le, a területet vákuummal megszívják. A zsír csak a felette levő szövetek lehűlését követően hűl le a hatáshoz szükséges hőmérsékletre. Sajnos ez magában hordozza a fagyási sérülések kockázatát is.

A zsírfagyasztás által bekövetkező szövődmények valódi mértékéről a szalonok eltérően nyilatkoznak. A fagyási sérüléseken kívül, a vákuum hatására bevérzések, ödéma, véraláfutás vagy elszíneződés keletkezhet, amik természetesen a zsírfagyasztás kockázati tényezői között szerepelnek.

zsirfagyasztas-cryolipolizis-kriolipolizis

Zsírfagyasztás esetén számolnunk kell a fellépő fagyási sérülésekkel is!

A zsírfagyasztás szintén rövid múltú gépi kozmetikai kezelés, így a szövődményekkel kapcsolatban pontos adatok nem nagyon ismertek. A módszer a klinikai gyakorlatba csak az utóbbi 10 évben vonult be világszerte. Európában csak pár éve alkalmazzák. Sajnos egy zsírfagyasztásra alkalmas szalongép megvásárlása nem kötött semmilyen végzettséghez, ezért mindenképpen nézz utána a kezelést végző cégnek vagy személynek. Szakszerűtlen alkalmazás esetén ugyanis hosszú távú egészségkárosító hatásra is számíthatsz.

A zsírfagyasztás hatása fokozatosan alakul ki, ahogy a zsírsejtek pusztulnak, úgy csökken a zsírpárna mérete, két hónap alatt 3-4 kezelést követően. A kezeléseket 2-3 hetente végzik. Maga a módszer célzott, és végleges eredményt biztosít. 

A Cryolipolízis ára 270 – 540 000 forint között mozog a kezelendő testrészek méretétől és számától függően.

 • Zsírfagyasztás összefoglalva

Előnyként mondható el a zsírfagyasztás esetében, hogy célzott és végleges zsírbontást tesz lehetővé.

Hátránya, hogy viszonylag új módszer és kockázatokat rejt magában.

 

HIFU zsírbontás

A HIFU vagy  intenzív fókuszált ultrahangos technológia csak pár éves múltra tekint vissza. A HIFU esetén az ultrahang célzott égető hatását használják ki, és semmiképpen sem keverendő össze a kavitációval, ami szintén ultrahangos technológia. A HIFU ugyanis nem csak a zsírsejteket, hanem a  közvetlen környezetüket is megégeti. A hő ugyanis nem válogat a sejtek és szövetek között, így a HIFU hatása is drasztikusabb. A kezelést ugyan fájdalom kíséri, de a legtöbbször csak szurkáló, meleg érzést éreznek a páciensek. Csont felett a HIFU csonthártyában lévő idegeket ingerelve fokozhatja a fájdalomérzetet.  

A beavatkozás során a becélzott terület a testen belül akár 75 °C-ig is felmelegedhet. A célzás nem milliméteres pontosságú, inkább egy 8-15 mm átmérőjű területről van szó.

hifu-zsirbontas-fogyas-tippek

HIFU zsírbontás esetén a becélzott terület a testen belül akár 75 °C-ig is felmelegedhet, így fontos, hogy megfelelő szakértelemmel rendelkező személy végezze a kezelést!

Rendkívül fontos, hogy pontosan be legyen mérve a zsírréteg vastagsága, mivel a HIFU zsírbontás hatása hő általi szövetroncsoláson, vagyis égetésen alapszik. Alapvető tehát, hogy a célzás a megfelelő területre essen, hiszen rossz célzás esetén erek, idegek, kötőszövet is sérülhet.

A HIFU zsírbontás ára a kezelendő testtáj méretétől függően 200 – 499.000 Ft.

 • HIFU zsírbontás összefoglalva

Előny a HIFU zsírbontás esetében, hogy célzott és végleges zsírbontást tesz lehetővé.

Hátránya, hogy viszonylag új módszer és kockázatokat rejt magában. 

 

Nem égetésen alapuló ultrahangos zsírbontó módszerek

A különböző frekvenciával működő ultrahang gépeket különböző célokra lehet használni. Általánosan megállapítható, hogy minél magasabb a frekvencia, annál felületesebb a hatás, így fordítva működik, mint gondolnánk. 

Ultrahangot használnak az orvosok a diagnosztika területén, pl. terhességi vagy szív ultrahang, mikor nem várjuk, hogy valamilyen hatást váltson ki a szervezetünkben az ultrahang, a cél az, hogy a hullámok visszaverődésével feltérképezzük az adott területet. Ennek frekvenciája 3-10 MHz (3.000.000 – 10.000.000 Hz) között van. Biológiai hatásuk azért nincs, mert intenzitásuk nagyon kicsi. 

A kozmetikai gépek, melyekkel a szervezetben változást szeretnénk előidézni, általában – sokszor lényegesen – alacsonyabb frekvenciatartományban, és sokkal nagyobb intenzitással működnek. De melyek is ezek? 

A zsírbontást ígérő gépek közt találunk olyan gépeket, melyek mélymasszázst végeznek. Ezek a készülékek javítják a sejtek anyagcseréjét, serkentik a vér- és nyirokkeringést, azonban végleges zsírbontó hatásuk nincs. Ezeket a gépeket úgy lehet felismerni, hogy 1-5 MHz (1.000.000 és 5.000.000 Hz) közötti ultrahang frekvencián működnek, mely nem a végleges zsírbontásra alkalmas frekvencia. 

Ezeket az ultrahangos mélymasszázst végző gépeket arra a célra érdemes használni, hogy a sejtmembránok áteresztő képességét növelve más kozmetikumok hatékonyságát fokozzák.

 • Nem égetésen alapuló ultrahangos zsírbontó módszerek összefoglalva

Előnyük, hogy az ultrahangos mélymasszázst végző készülékek helyi keringésfokozásra képesek, illetve a sejtanyagcsere javítására. Kiegészítő eszközként alkalmazhatók, a narancsbőrre jó hatással lehetnek.

Hátrányuk, hogy összemossák őket a kavitációs zsírbontó vagy más néven ultrahangos zsírbontó gépekkel, pedig esetükben a zsírsejtek száma nem csökken, így végleges hatásuk nincs, nem érhetünk el velük tartós változást.

 • Arckezelés: 3MHz körüli frekvencia

A 3MHz (vagyis 3.000.000 Hz) körüli frekvencián végzett kozmetikai kezelések leginkább a bőrfelület, de leginkább arcbőr kezelésére alkalmasak, mert maximum 0,3-1 cm mélyen hatolna a bőrbe. Ez a frekvencia ezért az arc ultrahangos masszírozására, felfrissítésére, hatóanyagok bejuttatására a legalkalmasabb. 

 • Narancsbőr csökkentése: 1MHz körüli frekvencia

Az 1MHz (vagyis 1.000.000 Hz) körüli ultrahangrezgések hatolnak a bőrbe a legmélyebben, így ezzel a frekvenciával akár 5 cm mélyre is be lehet hatolni a bőrbe, valamint kiváló anticellulit hatása van, vagyis csökkenti a narancsbőrt. Ezen kívül ez a frekvencia is növeli a sejtek áteresztő képességét, így hatóanyagok mélyebbre juttatásában is segít. 

Kavitációs zsírbontás avagy az ultrahangos zsírbontás

A kavitációs zsírbontás (ultrahangos zsírbontás) egy sepciális ultrahang technológia. A kavitációs zsírbontás módszer azon alapszik, hogy a 30-50.000 Hz közötti ultrahang hatására apró vákuumbuborékok jönnek létre, melyek elérve egy kritikus méretet összeomlanak (mintha kis feketelyukak lennének) és a körülöttük lévő sejtek membránját magukkal rántják. Kavitációs zsírbontás során a zsírsejtek fala megbomlik ennek hatására felszakad, a zsír és a benne tárolt méreganyagok a sejtek közötti térbe folynak, majd a szervezet természetes anyagcsere folyamatai által kiürülnek a szervezetből. Ez a folyamat csakis 30-50.000 Hz frekvenciájú ultrahangrezgések hatására megy végbe. 

Ezen belül is a legoptimálisabb vagyis a 40.000 Hz (40 KHz) frekvenciát használják szalon kezelések során, valamint otthoni kavitációs zsírbontó gépek esetében is. Ez a frekvencia a legbiztonságosabb, mert az ilyen alacsony frekvenciájú ultrahangrezgések jellemzője, hogy a bőr alatti zsírszövetben nyelődnek el, így a zsírsejtek célzott, végleges lebontását teszik lehetővé. A 40.000 Hz-es frekvencia tehát a makacs zsírpárnák (és persze a ruhaméret) jelentős csökkentésére, azaz kavitációs zsírbontásra használható.

Fontos!

Attól még, hogy egy gép ultrahangos, nem feltétlenül jelenti azt, hogy kavitációs zsírbontásra is képes.

Miért fontos ez? Mert napjainkban megannyi egyszerű, ám tényleges zsírbontó hatással nem rendelkező, ultrahangosnak mondott gépet igyekeznek a gyanútlan vásárlónak eladni. Az efféle gépek azonban jó esetben is csak a helyi vérkeringés serkentésére és/vagy hatóanyag bejutattására alkalmasak, zsírbontó hatásuk azonban semmiképpen sincsen.

Arra ugyanis csak és kizárólag az imént bemutatott, 30 – 50.000 Hz frekvencia közötti tartományban működő eszközök képesek. Ennek megfelelően érdemes körültekintően tájékozódni a megvásárolandó kavitációs zsírbontó készülék ultrahang frekvencia tartományáról, mielőtt még pénzt költenél rá.

Nyugi, nem hagyunk ezzel a gonddal egyedül, íme egy nagyon egyszerű, 4 lépéses módszer, hogy különbséget tudj tenni:

 

 1. A reklámozott eszköz kicsi és kézbe vehető? Akkor nem fogja elérni a kívánt eredményt. Miért? Egy szalonbeli kavitációs zsírbontó készülék rendkívül nagy, és noha egy otthoni kavitációs zsírbontó gép jóval kisebb és kényelmesebb méretű, az is azért egy focilabda nagyságával egyenlő, ami nem egy kézbe simuló kivitel. Ez nem véletlenül van így, ugyanis egy kézbe vehető készülékben sosem fog elférni az a műszaki tudás, ami a kavitációs zsírbontásra szükséges. Így ha egy ekkora készüléket próbálnak eladni Neked kavitációs zsírbontás felkiáltással, engedd el.

 2. A reklámozott otthoni eszköz azt állítja, hogy egyszerre lehet használni zsírbontásra, az arc ráncaira és a megereszkedett bőrre is? Ez nem így működik, ugyanis erre legfeljebb a kombinált technológiájú szalongépek képesek – amik több millió forintba kerülnek (és értelemszerűen, az első pontból kiindulva rendkívül nagyok). Egy valódi kavitációs zsírbontó készüléket azonban nem alkalmazhatsz tested bármely részén, ugyanis azt csak és kizárólag melltől lefelé lehet használni.

 3. Ne légy rest utánaolvasni a reklámozott terméknek a magyar web más oldalain is! Nézz körül, milyen véleményeket lehet olvasni a termékről az azt forgalmazó webshopon kívül? Van a termék gyártójának honlapja?

 4. Ugyanígy, ne felejts el utánanézni magának a webshopnak is, ahol az adott terméket kínálják, hiszen valószínűleg Te is hallottál már olyan történeteket, ahol mindenféle kihagyhatatlan ajánlattal bezsebelték a gyanútlan online vásárló pénzét, és “jó esetben” csak nem kapta meg a kért terméket, rossz esetben még használnia is kellett ahhoz, hogy rájöjjön, nem is működik. (Vagy, még rosszabb esetben, hogy egyenesen káros.)

Ez igazán nem a vásárló hibája, és nem mondjuk, hogy az összes online webshop az Ördög találmánya. Pusztán arra intünk Téged, hogy némi odafigyeléssel Te is kiszúrhatod, ha egy adott webshop nem minőségi termékeket és szolgáltatást nyújt.

Hogyan válassz zsírbontó gépet, zsírbontó módszert?

Mint láthatjuk az ultrahangnak nagyon sokféle hatása lehetséges. Így az ultrahangos zsírbontás egy túl általános, félrevezető kifejezés. Olyan, mintha azt mondanánk, hogy gépi takarítás, ami lehet porszívózás is, vagy teljes gőz és kárpittisztítás is.

Ha biztosra akarsz menni, és olyan zsírbontó gépet, módszert választani, ami valódi, végleges zsíreltüntetést eredményez, akkor kavitációs zsírbontót vagy más néven ultrahangos zsírbontót kell keresni. Sajnos azonban még ez sem ment meg minden csapdától, mivel a más ultrahangos eszközöket is megpróbálnak “kavitációsként” eladni. Ellenőrizd tehát, hogy az adott zsírbontó gép ultrahangos frekvenciája 30-50.000 Hz közé esik-e. Az energia pedig wattban mérhető legyen (1-5W/cm2). Magasabb energia már veszélyes lehet otthoni zsírbontó gép esetén.

kavitacios-zsirbonto-gep-otthon

Kavitációs zsírbontás célzottan és véglegesen tünteti el a zsírpárnákat, ráadásul fájdalom nélkül!

A kavitációs zsírbontás milyen testrészeken használható? 

Arról, hogy egy otthoni zsírbontó készülék valóban kavitációs zsírbontást (ultrahangos zsírbontást) végez, vagy nem, abból is megmondhatjuk, hogy milyen testrészeken ajánlott használni. Kavitációs zsírbontás ugyanis csak a mell alatti területeken használható, pl. has, hát, comb, fenék, kar, ahol a zsírpárnák a legnagyobb problémát jelentik. Azok a készülékek, melyek kaviációs zsírbontást végeznek, így arcon, nyakon, dekoltázson nem használhatók. Így, ha egy kavitációs készülékről azt állítják, hogy arckezelésre alkalmas, akkor az valószínűsíthetően más frekvencián működik. 

Az otthoni kavitációs zsírbontó és szalonokban használt gépek között mi a különbség? 

A szalonokban használt kavitációs zsírbontó gépek (ultrahangos zsírbontó gépek) általában 40.000 Hz frekvencián működnek, így amennyiben egy otthoni kavitációs zsírbontó készülék is ezen a frekvencián működik, úgy azonos hatékonysággal bontja a zsírt, mint a szalongépek. 

Az otthoni kavitációs zsírbontó készülékek különbözősége abban rejlik, hogy a fejlesztők az otthoni használat elvárásainak megfelelően alkották meg. A tervezés során a készülék kis mérete és könnyű kezelhetősége nagyon fontos szempont volt, hiszen így bárki saját magának végezheti el a kavitációs zsírbontó kezelést. Ennek érdekében az otthoni kavitációs zsírbontó készülékbe olyan funkciók és tartozékok nem kerültek be, amelyeket csak a kozmetikusok használnak és az otthoni zsírbontó kezeléshez szükségtelenek (pl. hőérzékelő, színes digitális monitor, mini számítógép, állvány). 

A másik jelentős különbség, hogy a szalonokban használt több millió forintos kavitációs zsírbontó készülékek kombinált gépek, tehát egyéb kozmetikai kezeléseket is lehet velük végezni.

Biztonságos a kavitációs zsírbontó készülékek otthoni használata?

A 30 éves múltra visszatekintő ultrahangos, más néven kavitációs zsírbontás alkalmazásával célzottan és véglegesen tüntethető el a nem kívánt zsír a test különböző területeiről.

A kavitációs zsírbontás (ultrahangos zsírbontás) során alkalmazott 40.000 Hz-es ultrahangrezgés kizárólag a bőr alatti zsírszövetre hat, az eljárás más szövetekben nem idéz elő változást. A kavitációs zsírbontásnak így tehát semmilyen káros hatása nincs. Otthoni kavitációs zsírbontó gépeknél fontos, hogy olyat válasszunk, mely megfelelő minősítéssel rendelkezik, állítható intenzitású, hogy mindig számunkra megfelelő fokozaton használhassuk a gépet.

Ne hagyd, hogy átverjenek!

Számos egyszerű, de valódi zsírbontó hatásra nem képes, ultrahangosnak mondott gépet igyekeznek az embereknek eladni. Azok általában pusztán helyi vérkeringést serkentő  gépek és kizárólag hatóanyag bejuttatására alkalmasak, semmilyen zsírbontó hatásuk nincsen.

A legegyszerűbb módszer arra, hogy különbséget tudj tenni:

 1. A valódi kavitációs zsírbontó (ultrahangos zsírbontó) eszközök nagyobb méretűek, a kicsi kézbevehető eszközök nem hoznak megfelelő eredményt.
 2. Ha az eszköz frekvenciája nem 30-50.000Hz, hanem pl 0,5-3MHz, akkor biztosan nem kavitciós gépről van szó. 
 3. A valódi kavitációs eszközök a mell feletti területeken veszélyesek, így ha egy eszközről azt állítják, hogy a test bármely területén alkalmazható, az biztosan nem valódi zsírbontó készülék. 

Heti 45 perc az álomalakért!

Egy kavitációs zsírbontó (ultrahangos zsírbontó) kezelés 45 percet vesz igénybe. A kezeléseket 4 naponta lehet ismételni, hogy legyen ideje a szervezetnek feldolgozni a zsírsejtekből kiürülő zsírt.

Egy kavitációs zsírbontó kúra, ami egy kezelési felület centiméterekben mérhető zsírbontását jelenti, 10-15 kezelést foglal magába.

 • A kavitációs zsírbontó módszerről összességében:

Előnye a kavitációs zsírbontó (ultrahangos zsírbontó) módszernek, hogy végleges és célzott zsírbontást tesz lehetővé, mindezt pedig számos tapasztalat és több éves múlt bizonyítja

Hátránya, hogy a szépségszalonokban igénybe véve rendkívül költséges lehet.

 

A Forever Slim ultrahangos zsírbontó géppel már több ezer magyar vásárlónak, köztük számos hírességnek sikerült látványosan és tartósan lefogynia!

Végre megszabadulnál makacs zsírpárnáidtól hasadon, combodon?

Ismerd meg a Forever Slim zsírbontót és érj el olyan sikereket, mint sokan mások!

megnezem

 

Print Friendly, PDF & Email
2009-2019 ForeverSlim® / ©Minden jog fenntartva.