ForeverSlim a médiában
Forever Slim otthoni zsírbontás

Zsírbontás vagy fogyókúra?

Címkék:: ,
Tudtad, hogy a “zsírbontás” és a “fogyókúra” két teljesen különböző dolog? Ha nem, akkor könnyen lehet, hogy ez lényegesen megnehezíti, hogy végleg lefogyj. De ne aggódj, orvosszakértőnkkel most alaposan átnézzük mi a különbség a két fogalom között, és hogy milyen tévesen zsírbontónak nevezett módszerek léteznek manapság, amelyek nem fognak Téged lefogyasztani.
Először azonban érdemes megvizsgálnunk a “zsírbontás” és “fogyókúra” címszavainkat. Pánikra semmi ok, nem nyelvtörténeti kiselőadás következik, pusztán arról van szó, hogy mind a „zsírbontás”, mind pedig a “fogyasztás” kifejezések előszeretettel össze vannak keverve napjainkban. Nagy különbség van azonban a fogalmak között, és most meg is osztjuk, miért.

Zsírbontás nem egyenlő a Fogyókúrával?

Határozottan nem!
Fogyókúra = minden olyan módszer, ami egész testre vonatkozóáltalános súlyvesztést foglal magába. Ez azt jelenti, hogy a fogyókúra nem csak, hogy nem célzott, de átmeneti eredményt is biztosít, ugyanis az elért eredmény fenntartása érdekében folyamatosan meg kell ismételned.
Ide tartozik például a „zsírégetés” fogalma is, ami az a biokémiai folyamat, ahogyan a zsír elbomlik. (Ezért is hívják a fitnesz világában oly nagy sikernek örvendő fogyasztószereket zsírégető kapszuláknak.)
És akkor mit jelent ezzel szemben a “zsírbontás”?
Zsírbontás = célja, hogy egy adott területről tüntesd el a makacs zsírpárnát. Ez maga után vonja, hogy – a fogyókúrával ellentétben – a zsírbontó módszerek csakis célzottak lehetnek, hiszen a nem kívánt területeken lévő zsírpárnákat eltüntető módszerek tartoznak ide.
Zsírbontó módszerek és zsírbontó módszerek között is lehet azonban különbséget tenni, ugyanis vannak
  • átmeneti zsírbontó módszerek: célzottak, de hatásuk nem végleges, őket folyamatosan ismételni kell életed során, illetve
  • valódi, végleges eredményt ígérő zsírbontó módszerek is: ők nem csak célzottak, de hatásuk végleges is.
Hogy egy sokak által ismert példát hozzunk fel, a műtéti zsírleszívás hatása megegyezik a valódi, végleges zsírbontás hatásával, hiszen mindkét módszernek az a célja, hogy tested egy konkrét területéről tüntesse el a makacs zsírpárnát, ráadásul véglegesen. A műtéti zsírleszívás esetében azonban ezektől a makacs zsírpárnáktól műtéti úton szabadulnak meg, ugyanis a zsírt konkrétan leszívják az adott testtájról.
A zsírbontás és a fogyókúra közötti különbség abban rejlik, hogy míg a zsírbontás célzott és végleges, addig a fogyókúra általános és átmeneti fogyást eredményez.

A zsírbontás és a fogyókúra közötti különbség abban rejlik, hogy míg a zsírbontás célzott és végleges, addig a fogyókúra általános és átmeneti fogyást eredményez.

Zsírbontás: Neked szükséged lehet rá?

A fentiek figyelembe vételével tehát kiknek válhat előnyére a zsírbontás? Nos, lényegében nemtől függetlenül, nők és férfiak egyaránt igényelhetik. Gyakorlatilag bárki élhet a zsírbontó módszerek alkalmazásával, aki elégedetlen alakjával vagy bizonyos testrészeinek kinézetével.
Lehet, hogy nagyobb súlyfelesleggel küzdesz vagy már számos fogyókúrában kellett csalódnod. De az is előfordulhat, hogy csak pár centimétert szeretnél lefaragni, de csak bizonyos területekről. Mindkét esetben bátran és sikerrel alkalmazhatóak a zsírbontó módszerek, ahogy kitűnő megoldás szülés utáni súlyfelesleg felszámolására, az irodai ülőmunka általi “úszógumi” eltüntetésére, de az életkor előrehaladtával megjelenő alakproblémák orvoslására is.

Lényegében tehát a zsírbontás bárkinek javasolható, aki a kritikus testrészeken – has, combok, fenék, csípő, kar – megtelepedett zsírpárnáit eddig semmilyen módszerrel nem tudta eddig véglegesen eltávolítani.

Mitől jönnek létre ezek a területek?

Előre megjegyeznénk, hogy nem kívánt zsírpárnák gyakorlatilag mindannyiunkon előfordulnak, már amennyiben nem túl alacsony a test zsírtartalma. A zsír eloszlása ráadásul testünkön genetikailag meghatározott és az arcvonások különbözőségein alapulva a testünk formája is teljesen egyedi. Ennek az alkatbeli különbözőségnek egyik legfontosabb eleme, hogy testünkön hol és mennyi zsír található. A zsírpárnák helyét pedig az ott található zsírsejtek száma, illetve az határozza meg, hogy az adott testrészen található zsírsejtek hogyan reagálnak a test anyagcsere változásaira.

Miért olyan nehéz ezeket a zsírpárnákat eltüntetni?

Az, hogy a Te esetedben hol rakódik le több zsír, egy Rád jellemző tulajdonság. Ami igazán kellemetlen, és amit valószínűleg már Te is észrevettél, az az, hogy azokon a helyeken tudsz legkevésbé megszabadulni a makacs zsírpárnáktól, ahol Téged a legjobban zavarnak.
Ha csak és kizárólag fogyókúrával akarnád eltüntetni a makacs zsírpárnákat a testedről, akkor a testzsír százalékodat 8-10% alá kellene vinned, amivel az a probléma, hogy egyrészt rendkívül egészségtelen és egyáltalán nem ajánlott, másrészt hosszú távon nem tartható fenn. Zsírra ugyanis szüksége van a szervezetednek, hiszen hormonális funkciója van, ráadásul az idegrendszer nagy részét is zsírok alkotják.

Zsírbontó módszerek, amik segítenek Neked

Megszabadulni a zsírpárnáktól ma már azonban nem lehetetlen, sőt, nagyon sok zsírbontó módszer közül lehet szemezgetni. Ilyenkor érdemes megvizsgálni az előnyeiket és hátrányaikat, de a legfontosabb kérdés talán, amit fel kell tenned, hogy az adott módszer valóban végleges hatást biztosít-e. És ha megtaláltad erre a választ, az alapján mérlegelheted a haszon és kockázat elvét.

Zsírbontó módszerek, valójában nem is bontják a zsírt

Avagy azon módszerek, amelyek csak nevükben zsírbontó módszerek, de esetükben valójában általánosan, egész testre ható fogyókúrás módszerekről beszélünk.
Ezek hatása nem célzott, ennek megfelelően véletlenül sem tartozhatnak a valódi zsírbontó módszerek csoportjába. Csak azokat a megoldásokat nevezhetjük valódi zsírbontó módszernekamely célzottan egy bizonyos területen képes bontani a zsírt, és ráadásul azt  még végleges eredménnyel is teszi, mint például a zsírleszívás.
Ezeket a tévesen zsírbontó módszereknek nevezett fogyókúrás megoldásokat álzsírbontó módszereknek hívjuk.
Álzsírbontó módszerek:
Olyan zsírbontónak nevezett módszereknem célzottan, a problémás területen fejtik ki hatásukat, valamint az általuk elért eredmény átmeneti és elillan amint abbahagyjuk alkalmazásukat.
És hogy melyek ezek a téves elnevezésű, de nem is zsírbontó módszerek?
  • Zsírbontó teák

A zsírbontó teák hatása se nem végleges, se nem számottevő, és határozottan nem célzott. Amennyiben egy általánosabb életmódváltásra adod a fejed, a zsírbontó teák is jó szolgálatot tehetnek. Ilyenek az úgynevezett fogyasztó teakeverékek. Ezeknek tetemes része inkább csak vízhajtásra alkalmas, így súlyvesztést lehet, hogy okoznak, de az nem nevezhető zsírvesztésnek. Árulnak olyan teákat is, amelyek azonban enyhe hashajtó hatással rendelkeznek. Ezek valóban, kilókban mérhető “fogyást” eredményezhetnek, és amíg a beleket üresen tartjákez a fogyás meg is maradhat.
  • Zsírbontó ételek

A zsírbontó ételek elmélete egy hatalmas tévhit: az étel szervezetbe történő bevitele soha nem fogja bontani a zsírt. Ha nagyon megerőltetjük magunkat, zsírbontó ételek helyett legfeljebb zsírvesztést okozó étrendről beszélhetünk, az viszont egy jóval összetettebb téma annál, minthogy bizonyos ételekre ráírjuk a „zsírbontó” szót.
Fontos leszögeznünk tehát, hogy nem léteznek kifejezetten zsírbontó ételekcsak és kizárólag fogyást eredményező étrendről beszélhetünk. Az általuk elért eredmény azonban ismételten csak átmeneti. Arról nem is beszélve, hogy nem a problémás területeken hatnak, hanem az egész testen.
Zsírbontás vagy talán mégsem? Ne feledd, az ételek sosem fognak zsírt bontani, maximum zsírbontást okozó étrendről beszélhetünk.

Zsírbontás vagy talán mégsem? Ne feledd, az ételek sosem fognak zsírt bontani, maximum zsírbontást okozó étrendről beszélhetünk.

  • Zsírbontó kapszulák

A zsírbontó kapszulák olyan étrendkiegészítők, melyek hatóanyagai felgyorsítják az anyagcserét, illetve támogatják a pajzsmirigy funkciót is. Szedésük mellett azonban érdemes diétázni és sportolni is, így akár testzsír százalékodat is csökkentheted. A zsírbontó kapszulák által elért eredmény azonban csak addig tart, amíg tartod az edzéstervet és az új étrendet.
  • Zsírbontó étrend

Zsírbontó étrend minden olyan diéta, ami valódi zsírvesztéssel és fogyással kecsegtet. Az, hogy egy adott zsírbontó étrend mennyire sikeres, abszolút személyfüggő, hiszen mindenkinek más és más az anyagcseréje, így lehetetlen egyetlen étrendet mindenkire ráerőltetni. De még ha be is válik egy zsírbontó étrend, fontos megjegyeznünk, hogy ezeknek a hatása általános, tehát addig tart, amíg követed őket. Ennek megfelelően nem létezik olyan fogyást okozó diéta, amit ha abbahagysz, és mindent úgy csinálsz, mint előtte, akkor megtartod az eredményt. Így hát a zsírbontó étrend is az álzsírbontók közé tartozik.
Összességében elmondhatjuk tehát, hogy a fentiekben felsorolt módszerek nem nevezhetőek valódi zsírbontó módszereknek.
A fent felsorolt módszerek tehát nem valódi zsírbontó módszerek, hiszen egyrészt általánosak, tehát az egész testet érintő fogyasztó hatással rendelkeznek, tehát nem célzottak, így nem képesek kizárólag az általad leginkább problémásnak vélt terület (has, comb, fenék, esetleg kar) méretének csökkentésére.
Másrészt csak átmeneti eredményt tudnak nyújtani, tehát nem tekinthetsz rájuk végleges megoldásként. Ugyanis amint felhagysz alkalmazásukkal, pár hét vagy hónap múlva minden a régi lesz.
Ám aggodalomra semmi ok, ugyanis igenis vannak valódi zsírbontó módszerek, melyek valóban alkalmasak végleges zsírbontásra, mégpedig arról a területről, ahonnan Te szeretnéd. De melyek ezek a valódi zsírbontó módszerek? Azt ebben a cikkünkben forszíroztuk, úgyhogy kattints ide, ha kíváncsi vagy rájuk!

Dr. Gulyás Tamás orvos, életmód szakértő

Dr. Gulyás Tamás

orvos, életmódszakértő
Tanácsra van szükséged?
Fordulj bizalommal szakértőnkhöz!

Tel: +36 30 6303777

Print Friendly, PDF & Email
Tárczy Judit
Judit vagyok!

Kérdéseddel fordulj hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írj nekünk!

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Üzenet (kötelező)

Biztonsági kód:
captcha

Hodosi Anita, modell

Hodosi Anita, modell

A Forever Slim kezelésektől, 5-ös fokozatot használva, összesen két kezelés után 3 cm-t karcsúsodtam...

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

A Forever Slim célzottan azokat a kritikus zónákat formálja, ahol alkatilag több a zsírsejtünk!

Pikali Gerda, színművésznő

Pikali Gerda, színművésznő

Bár vékony alkatú vagyok, második szülésem után a hasammal illetve a combommal nem voltam igazán...

Bencsik Tamara, énekesnő

Bencsik Tamara, énekesnő

Azonnal éreztem, hogy a bőröm feszesebb lett, és bár szerencsére nem küzdök nagyobb súlyfelesleggel...

A terhesség és a szoptatás alatt nagyon sok helyen narancsbőr jelent meg a testemen.Kisebb…

Hajni, Budapest

Próbáltam már hasonló kezelést kozmetikai szalonban. Ennek a gépnek az az egyik előnye, hogynem…

Anry-Soós Éva, a Joy főszerkesztője

52 éves vagyok. Sajnos az évek során elsősorban a hasamra rakódott tetemes zsírréteg, amit…

P. Erzsébet, Vecsés

tovább >>
Háromszoros garancia

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Üzenet (kötelező)

Biztonsági kód:
captcha

Kavitációs zsírbontás - Blogcikkek

Ultrahangos zsírbontás ára

A kavitáción alapuló ultrahangos zsírbontást már számos szépségszalonban és esztétikai központban igénybe veheted, azonban nem mindegy, hogy az ultrahangos…

Ultrahangos zsírleszívás – műtét nélkül

Ultrahangos zsírbontás, ultrahangos zsírleszívás, zsírleszívás. Könnyű elveszni a módszerek rengetegében mindazoknak, akik úgy szeretnének megszabadulni zsírpárnáiktól, hogy azok vissza…

Fogyás hasról

Vannak olyan szerencsések, akikről már egy könnyű diéta hatására is szinte leolvad a felesleg, ráadásul pont a hasukról. Mások…

tovább >>
2009-2019 ForeverSlim® / ©Minden jog fenntartva.