ForeverSlim a médiában
Forever Slim otthoni zsírbontás

Mi az a narancsbőr vagy más néven cellulit?

Címkék:: ,

A narancsbőr egyik kellemetlen tulajdonsága, hogy nem számít neki, hogy vékony vagy és sokat sportolsz – ugyanúgy kialakul karcsú nőkön, mint teltebb hölgyeken. De miért van ez és miért nem működik egyik kencefice és masszírozó se, amit eddig beszereztél? Most elmondjuk, sőt, még megoldást is nyújtunk a narancsbőr kezelése érdekében!

Sokan a dohányzást, a helytelen táplálkozást, vagy a mozgásszegény életmódot okolják a fránya kis gödrök kialakulása miatt. És bár kétségtelen, hogy ezek is hozzájárulnak ahhoz, hogy a narancsbőrös területek még jobban elfajuljanak, az az igazság, hogy korántsem ezek a valódi okok. Ezért van az, hogy még a sportoló nők combján is gyakorta ott virít a narancsbőr, és hogy hiába eszel úgy, mint egy kisangyal, a narancsbőr kezelés ellenére csak nem tudsz megszabadulni a hepehupás területektől.

De mi ennek az oka? Miért alakul ki a narancsbőr valójában? Nézzük meg!

Narancsbőr kialakulása – A valódi okok

Belegondoltál már abba, hogy miért van az, hogy annyi nő panaszkodik narancsbőrre, míg a férfiak, köszönik szépen, többségükben jól megvannak nélküle? Ez nem azért van, mert mi hajlamosabbak vagyunk a sopánkodásra – a narancsbőr megjelenése ugyanis az alábbi 2 okra vezethető vissza:

  1. A női kötőszövet – a férfiakéval ellentétben – genetikai okokból sokkal lazább és gyengébb. Ennek oka van, hiszen ez remekül jön szülésnél, viszont annál kevésbé örülhetünk neki a strandon. Miért?
  2. Mert ezen a gyenge kötőszöveten könnyedén áttüremkednek a megnagyobbodott zsírsejtek, ezáltal pedig egyenetlenné válik a bőrfelszín. Míg a férfiak kötőszövete sűrűn tömött, bármekkorára nőnek a zsírsejtjeik, nem fognak látszódni, hiszen nem tudnak áttüremkedni – nos a mi esetünkben még csak nem is kell annyira megnövekedniük a zsírsejtjeinknek, akkor is megmutatkoznak.

Most, hogy a lényegi okokat megbeszéltük, térjünk rá arra, hogy akkor miért van az, hogy Te megvetted az összes anticellulit krémet és narancsbőr elleni masszírozót a drogériában, sőt, egyszer még testtekercselésen és részt vettél, de a narancsbőröd – bár talán javult egy kicsit – meg se moccan?

A narancsbőr a legtöbb nő életét megkeseríti

A narancsbőr a legtöbb nő életét megkeseríti

Ezért nem vált be eddig semmi

Nos, azért, mert az úgynevezett “bőrfeszesítő” krémek hatóanyagai nemes egyszerűséggel nem jutnak le a kötőszövet irha rétegéig, ahol a probléma fennáll, így esélyük sincs valóban feszesíteni a bőrt.

Erre találták ki az előbb említett testtekercselést, ami azt a célt szolgálja, hogy a hatóanyagok hosszabb időt töltve a bőrön mélyebbre jussanak – hiába. Sajnos ugyanis nincs olyan testtekercselési módszer se, ami elég mélyre tudná juttatni a hatóanyagokat.

És sajnos ez a helyzet az összes narancsbőr elleni trükkel is – a házi praktikáktól kezdve a drogériás megoldásokon át egészen a különböző masszázsokig és egyéb hagyományos kezelésekig. 

Egyik sem képes lejutni a bőr azon részére, ahol valóban hatniuk kellene, így bár helyi vérkeringés serkentő hatásuk lehet és a bőr állapotán, pláne, ha a narancsbőr kezdeti stádiumban van, valamennyit javíthatnak, de a kezelést követően ez a csekély hatás is elmúlik és a narancsbőr valódi okait meghagyva tulajdonképpen az egész visszamegy a régi kerékvágásba.

Jut is eszünkbe. Az imént említettük a narancsbőr kezdeti stádiumát, mert bizony több is van neki.

Narancsbőr kezelés a stádiumok alapján

Az első stádiumban lényegében még nem látszódik semmi, viszont érezhető, hogy a régen oly rugalmas bőröd már kissé vesztett tartásából.

Ezt követően, a második stádiumban ülő helyzetben, valamint a bőr összecsípése esetén látszódnak a gödröcskék is.

Ebben a két stádiumban narancsbőr kezelés gyanánt még érhetsz el javulást az előbb említett felületi kezelésekkel, krémekkel és masszírozókkal, bár tudd, hogy folyamatosan kell őket használnod, hogy bármilyen hatást váltsanak ki. Nem lehet ezt pár hónapnyi kenegetéssel elintézni, évekig tartó, folyamatos alkalmazásuk szükséges. Ez nem csak felesleges kiadásokat eredményez, de mivel a kor előrehaladtával a kötőszöveted így is úgy is még tovább gyengül, egy idő után már ezek a megoldások se fognak érni semmit.

A harmadik stádiumban a narancsbőr már állva és összecsípés nélkül is látható, ilyenkor már felesleges is az előbbi narancsbőr kezelési megoldásokkal próbálkoznod, Neked valami erősebb kell.

Ilyenkor jöhetnek szóba az olyan gépi kezelések, mint az ultrahangos mélymasszázs, mely növeli a zsír és kötőszöveti sejtek áteresztő képességét, hogy ezáltal a salakanyagok hatékonyabban ürülnek ki. Rádiófrekvenciás kezelés segítségével pedig egyenesen a kötőszövetedet erősítheted, amely ezáltal nem engedi át a megnagyobbodott zsírsejteket.

Ugyanezen kezeléseket kell megfontolnod a negyedik és ötödik stádiumban, ahol a narancsbőr látványa tésztás kinézettel és kemény, esetenként fájdalmas tapintással párosul. Az ötödik fokozatban már valószínűleg ödémával is kell küzdened, nem beszélve arról, hogy valószínűleg itt már súlytöbblettel is párosul a narancsbőr. Az egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás itt már elengedhetetlen, de az imént említett gépi kezelések mellett még orvosi látogatás is javasolt.

narancsbor-kezeles

A narancsbőrnek több fokozata van. Ha összecsípve a bőröd láthatóvá válik a narancsbőr, akkor Te már a második stádiumban vagy.

Narancsbőr kezelés a probléma gyökerét megcélozva

Annak érdekében tehát, hogy hosszútávon megszabadulj a narancsbőrtől, egy olyan megoldásra van szükséged, amely eléri a probléma két gyökerét:

  • megerősíti a gyenge női kötőszövetet
  • csökkenti a zsírsejtek méretét

Az előbb említett két gépi kezelésen kívül még a kavitációs zsírbontás jöhet szóba. Ő képes egyedül arra, hogy ne csak csökkentse a zsírsejtek méretét – amelyek így bármikor újra megdagadhatnak -, hanem egyenesen eltüntesse azokat, ezáltal látványos fogyást és mellékesen narancsbőrmentes területeket hagyva maga után.

Ugyanakkor fontos megjegyeznünk, hogy mivel a kavitációs zsírbontás alapvetően a makacs zsírpárnák eltüntetésére lett kitalálva – tehát visszahízás nélküli fogyás érhető el vele, akárcsak a zsírleszívás esetében, csak vágás és műtét nélkül – a narancsbőr elleni hatása amolyan pozitív mellékhatásként értelmezhető.

Azonban ha egy narancsbőr elleni módszer nem erősíti meg a gyenge kötőszövetet, sajnos hiába nincsenek zsírsejtek, mivel az összeset lehetetlen eltüntetni, ezért a megmaradt zsírsejtek is képesek lesznek látványosan áttüremkedni a kötőszöveten annak ellenére, hogy meghízni már nem fogsz (feltéve, hogy kavitációs zsírbontással megszabadultál a zsírsejtektől).

Narancsbőr kezelés – A biztos megoldás

Át kell tehát gondolnod, hogy mire van pontosan szükséged.

Amennyiben Te elsősorban a makacs zsírpárnáktól és felesleges kilóktól szeretnél egyszer s mindenkorra, visszahízás nélkül megszabadulni és nem mellesleg még azt se vennéd rossz néven, ha mindeközben a narancsbőröd is eltűnne, akkor a kavitációs zsírbontás lesz a legjobb barátod. Róla egyébként bővebben már itt írtunk, érdemes elolvasnod.

Amennyiben azonban nem küzdesz túlsúllyal és alakformálásra sincs szükséged, viszont a narancsbőrödtől sehogy se tudsz megszabadulni és ez nagy problémákat okoz Neked, akkor több technológia vegyítését kell alkalmaznod. Először is, a legfontosabb a rádiófrekvenciás kezelés, hogy mindenekelőtt a meggyengült kötőszövetedet erősítsd meg. Ezután egy olyan kezelésre van szükséged, ami a zsírsejtek méretét csökkenti, mint például az ultrahangos mélymasszázs.

Nagyon fontos, hogy narancsbőr kezelés esetén a rádiófrekvenciás kezelést, tehát a kötőszövet erősítést semmiképpen se hagyd ki a repertoárból.

Narancsbőr kezelés ára

Amennyiben Neked a végleges és látványos fogyás a cél, a kavitációs zsírbontás árairól itt találsz bővebb információkat.

Amennyiben pedig a narancsbőrödtől szeretnél tartósan megszabadulni, akkor valószínűleg rájöhettél, hogy minimum kétféle kezelést kell alkalmaznod, ez pedig egy szépségszalonban igencsak borsos árú, és nem mellesleg elég időrabló lehet.

Mivel narancsbőr elleni kezeléseket folyamatosan érdemes végezni, így éves szinten kb. egy testrészre, havonta egy kezeléssel számolva a narancsbőr kúra így akár 120-300.000 Ft kiadást is jelenthet. Ez a három kritikus testrészre (comb, fenék, has) számolva akár 360-900.000 Ft is lehet.

Nem kell azonban elszontyolodnod, ugyanis napjainkban már professzionális otthoni, narancsbőr elleni készülékek is rendelkezésedre állnak, amik egyszeri kiadással több technológiát is egyesítenek, így nem kell többféle kozmetikai kezelésre rohangálnod. Egy ilyen készülék ára ráadásul roppant barátságos, így 60-70.000 forintért korlátlanul használható.

Ez a Forever Beauty narancsbőr elleni gép, amivel részletesebben ezen az oldalon ismerkedhetsz meg.

Összességében azonban elmondhatjuk a narancsbőrről és a narancsbőr kezeléséről, hogy eddig azért nem váltak be az általad használt kenceficék és hagyományos kezelések, mert nemes egyszerűséggel nem a valódi okokat kezelted velük és nem jutottak le elég mélyre ahhoz, hogy valóban kifejtsenek bármilyen hatást.
A valódi, hosszantartó és tényleges hatás eléréséhez ugyanis kombinált gépi kezelés szükséges, amely elsősorban rádiófrekvenciás kezelést tartalmaz, hiszen a kötőszövet erősítése narancsbőr kezelés során nélkülözhetetlen.

Dr. Gulyás Tamás orvos, életmód szakértő

Dr. Gulyás Tamás

orvos, életmódszakértő
ForeverSlim.hu

Tanácsra van szükséged?
Fordulj bizalommal szakértőnkhöz!

Tel: +36 30 6303 777

Nem is a narancsbőr, hanem a makacs zsírpárnák okoznak Neked inkább fejfájást, amiket semmivel sem tudsz eltüntetni? Végre szeretnél úgy lefogyni a hasadról, fenekedről, combodról, vagy akár a felkarodról, hogy ne kelljen visszahízás miatt aggódnod? Akkor ismerkedj meg a Forever Slim kavitációs zsírbontó géppel ezen az oldalon!

Print Friendly, PDF & Email
Tárczy Judit
Judit vagyok!

Kérdéseddel fordulj hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írj nekünk!

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Üzenet (kötelező)

Biztonsági kód:
captcha

Hodosi Anita, modell

Hodosi Anita, modell

A Forever Slim kezelésektől, 5-ös fokozatot használva, összesen két kezelés után 3 cm-t karcsúsodtam...

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

A Forever Slim célzottan azokat a kritikus zónákat formálja, ahol alkatilag több a zsírsejtünk!

Pikali Gerda, színművésznő

Pikali Gerda, színművésznő

Bár vékony alkatú vagyok, második szülésem után a hasammal illetve a combommal nem voltam igazán...

Bencsik Tamara, énekesnő

Bencsik Tamara, énekesnő

Azonnal éreztem, hogy a bőröm feszesebb lett, és bár szerencsére nem küzdök nagyobb súlyfelesleggel...

A terhesség és a szoptatás alatt nagyon sok helyen narancsbőr jelent meg a testemen.Kisebb…

Hajni, Budapest

Próbáltam már hasonló kezelést kozmetikai szalonban. Ennek a gépnek az az egyik előnye, hogynem…

Anry-Soós Éva, a Joy főszerkesztője

52 éves vagyok. Sajnos az évek során elsősorban a hasamra rakódott tetemes zsírréteg, amit…

P. Erzsébet, Vecsés

tovább >>
Háromszoros garancia

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Üzenet (kötelező)

Biztonsági kód:
captcha

Kavitációs zsírbontás - Blogcikkek

Ultrahangos zsírbontás ára

A kavitáción alapuló ultrahangos zsírbontást már számos szépségszalonban és esztétikai központban igénybe veheted, azonban nem mindegy, hogy az ultrahangos…

Ultrahangos zsírleszívás – műtét nélkül

Ultrahangos zsírbontás, ultrahangos zsírleszívás, zsírleszívás. Könnyű elveszni a módszerek rengetegében mindazoknak, akik úgy szeretnének megszabadulni zsírpárnáiktól, hogy azok vissza…

Fogyás hasról

Vannak olyan szerencsések, akikről már egy könnyű diéta hatására is szinte leolvad a felesleg, ráadásul pont a hasukról. Mások…

tovább >>
2009-2019 ForeverSlim® / ©Minden jog fenntartva.