ForeverSlim a médiában
Forever Slim otthoni zsírbontás

Zsírleszívás – Ezt kell tudnod róla!

Címkék::

Makacs zsírpárnák, amiken még a legkeményebb diéta és edzésterv sem segít? Akkor jogosan gondolhatod, hogy a zsírleszívás az utolsó mentsvárad. De mit érhetsz el vele és legfőképpen – mennyibe kerül? Olvass tovább és megtudod!

Aki végleg meg szeretne szabadulni a nem kívánt zsírpárnáitól, az elsősorban a műtéti zsírleszívás módszerére gondol. Nem csoda, hiszen a módszert már egészen az 1970-es évektől alkalmazzák.

Az alábbiakban megnézzük, hogy pontosan hogyan kell elképzelned a zsírleszívás módszerét, hogy mennyibe kerül – sőt, azt is, hogy van-e jobb alternatíva helyette.

Mi az a zsírleszívás?

A zsírleszívás vagy a zsírszívás (latinul: liposuctio) egy olyan plasztikai sebészeti beavatkozás, amely során egyes testrészekről eltávolítják a bőr alatt kialakult zsírszövet-felhalmozódásokat.

Vannak ugyanis olyan testrészek (has, csípő, derék, comb, térd stb.), ahonnan igen nehéz letornázni a felesleget.

Ezeken a területeken a plusz kilók gyakran alkati eredetűek, s nemcsak esztétikai, hanem pszichés szempontból is zavaróak lehetnek. Általában a páciensek eljárnak mozogni, odafigyelnek az étrendjükre, ám a helyileg felszaporodott zsírszövettel nem tudnak mit kezdeni, testük többi részével viszont elégedettek. Zsírleszívás segítségével azonban a problémásnak vélt területeken véglegesen eltüntethetők a felesleges zsírpárnák. 

A műtét időtartama körülbelül 1 óra, ám azt követően egy éjszakát bent kell tölteni a klinikán. A műtétet követő 7 nap elteltével munkába állhat a páciens, ám a beavatkozást követő 8 hétig még kötelező hordani a kompressziós ruhát.

Hogyan lehetséges, hogy a zsírleszívás végleges?

Az, hogy a zsírleszívás módszere végleges, a zsírsejtek miatt van. Felnőttkorban ugyanis a zsírsejtek már nem szaporodnak, csak megdagadni vagy csökkenni képesek hízás vagy fogyás esetén. Mivel zsírleszívás során viszont a zsírsejtek eltávolításáról van szó, ezért az adott területen többé nem alakulhat ki zsírlerakódás. Így lehetséges, hogy a zsírleszívás tartós, végleges. Persze mindez csak normál testsúly ingadozásra érvényes, extrém fokú hízás esetén a megműtött testtájon kisebb mértékű zsírlerakódás mutatkozhat.

A zsírleszívás menete

A zsírleszívást számos lépés előzi meg már a műtét előtt is, továbbá azt sem szabad elhanyagolni,  hogy mennyi mindenre kell odafigyelned a műtét után – ezekről részletesen itt olvashatsz. Most azonban nézzük meg, mire számíthatsz a műtét során!

  1. egy kb. 1 cm-es bemetszés elkészítése
  2. egy speciális fém kanül bevezetése a bőr alá
  3. esetenként a zsírszövet fellazítása a speciális folyadék beadásával
  4. a zsírszövet “összetörése”
  5. a felesleges zsírmennyiség egy részének eltávolítása a vákuum és egy vastagabb (5-8 mm) szívókanül segítségével
  6. a bemetszés bezárása pár öltéssel
  7. a seb bekötése
  8. végezetül a kompressziós ruha/harisnyanadrág feladása a páciensre

A zsírszövet fellazítására az utóbbi másfél évtizedben már nemcsak a hagyományos vákuumos technika használatos, hanem lézerrel, rádiófrekvenciával és ultrahanggal is dolgoznak a plasztikai sebészek. A zsírleszívás legújabb módszere pedig a vibrációs zsírleszívás, ami egy speciális, nagy hatásfokú vibrációképes készülékkel történik, így a műtét gyorsabb, mint más technikával.

  • Helyi érzéstelenítésben: max. 1-2 nem túl nagy testtáj szívható le.
  • Altatásban: egyszerre több területről is eltávolítható a zsírszövet.

A zsírleszívás ára

Egyetlen 4 tenyérnyi területen a zsírleszívás ára 510 – 730 000 forintig terjedhet. Ehhez az összeghez minden további egy tenyérnyi terület 80-90. 000 Ft többletköltséget jelent. Mindez magába foglalja a konzultáció, a labor, a mellkas röntgen, az EKG, az altatás, a műtét, valamint a kompressziós ruha összegét is.

Ezért van az, hogy a különböző plasztikai sebészeti központok vagy külön-külön tüntetik fel ezen részösszegeket, vagy egyáltalán nem, így talán nem tűnnek soknak, de sajnos jelentősen megugrik tőlük a műtét végleges ára.

De pontosan mekkora területet fed le az a bizonyos 4 tenyér? Nos, ez a bizonyos 4 tenyérnyi terület például egy kisebb hasi régióra elegendő. Ez azonban nem foglalja magába még a csípőt sem. Tehát amennyiben Te például nagyobb hasi területtel rendelkezel és még a csípőddel is problémák vannak, úgy máris több százezer forinttal többet kell majd kiadnod zsírleszívásra.

Zsírleszívás helyett más megoldás?

Szerencsére napjainkban már léteznek más módszerek is a zsírpárnák végleges eltávolítására – ilyen például a több évtizedes múlttal rendelkező ultrahangos kavitációs zsírbontás módszere, amellyel ugyanazt az eredményt érheted el, mint a zsírleszívással, csak vágás és gigászi költségek nélkül. 

Az ultrahangos kavitációs zsírbontó kezelés rendkívül egyszerű. A terhességi  ultrahang vizsgálathoz hasonlóan egy kezelőfejet mozgatnak a problémás területen, mely során ultrahang rezgések szakítják fel a zsírsejtek membránját, amelyek így tartalmukkal együtt a szervezet természetes salaktalanító folyamatain keresztül távoznak. A kezelés mind a budapesti, mind pedig a vidéki szépségszalonokban elérhetőek, hiszen elvégzésükhöz nem szükséges orvos, így magánklinikára sem kell bejárni.

Nem csak a biztonság terén jársz jobban kavitációs zsírbontással. Ugyanis egy 4 tenyérnyi terület zsírbontó kezelése egy szalonban 180 000 – 285 000 forintig terjed, saját, otthoni gép beszerzése esetén pedig ez az összeg még kedvezőbb.

Hogy ez hogy lehetséges, mi az ultrahangos kavitációs zsírbontás és hol érheted el? Arról itt írtunk bővebben.

Szeretnéd személyesen kipróbálni milyen egy otthoni zsírbontó géppel történő kezelés? Jelentkezz díjmentes próbakezelésünkre!

Print Friendly, PDF & Email
Tárczy Judit
Judit vagyok!

Kérdéseddel fordulj hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írj nekünk!

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Üzenet (kötelező)

Biztonsági kód:
captcha

Hodosi Anita, modell

Hodosi Anita, modell

A Forever Slim kezelésektől, 5-ös fokozatot használva, összesen két kezelés után 3 cm-t karcsúsodtam...

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

A Forever Slim célzottan azokat a kritikus zónákat formálja, ahol alkatilag több a zsírsejtünk!

Pikali Gerda, színművésznő

Pikali Gerda, színművésznő

Bár vékony alkatú vagyok, második szülésem után a hasammal illetve a combommal nem voltam igazán...

Bencsik Tamara, énekesnő

Bencsik Tamara, énekesnő

Azonnal éreztem, hogy a bőröm feszesebb lett, és bár szerencsére nem küzdök nagyobb súlyfelesleggel...

A terhesség és a szoptatás alatt nagyon sok helyen narancsbőr jelent meg a testemen.Kisebb…

Hajni, Budapest

Próbáltam már hasonló kezelést kozmetikai szalonban. Ennek a gépnek az az egyik előnye, hogynem…

Anry-Soós Éva, a Joy főszerkesztője

52 éves vagyok. Sajnos az évek során elsősorban a hasamra rakódott tetemes zsírréteg, amit…

P. Erzsébet, Vecsés

tovább >>
Háromszoros garancia

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Üzenet (kötelező)

Biztonsági kód:
captcha

Kavitációs zsírbontás - Blogcikkek

Ultrahangos zsírbontás ára

A kavitáción alapuló ultrahangos zsírbontást már számos szépségszalonban és esztétikai központban igénybe veheted, azonban nem mindegy, hogy az ultrahangos…

Ultrahangos zsírleszívás – műtét nélkül

Ultrahangos zsírbontás, ultrahangos zsírleszívás, zsírleszívás. Könnyű elveszni a módszerek rengetegében mindazoknak, akik úgy szeretnének megszabadulni zsírpárnáiktól, hogy azok vissza…

Fogyás hasról

Vannak olyan szerencsések, akikről már egy könnyű diéta hatására is szinte leolvad a felesleg, ráadásul pont a hasukról. Mások…

tovább >>
2009-2019 ForeverSlim® / ©Minden jog fenntartva.