ForeverSlim a médiában
Forever Slim otthoni zsírbontás

Zsírbontó módszerek – mi a különbség közöttük?

Címkék::
Zsírbontó módszerek – de mit nevezhetünk annak? És ennek ellenére miért van az, hogy bizonyos zsírbontó módszerek, amik állítólag zsírt bontanak, valahogy csak azt nem bontják? Nos, ez azért lehet, mert azok nem valódi zsírbontó módszerek. Ebben a cikkünkben pedig orvosszakértőnk könyörtelenül felgöngyölíti a zsírbontás szőnyegét, így most megnézzük, mi a különbség zsírbontó és zsírbontó módszerek között.

Ha itt vagy, akkor azzal már talán tisztában vagy, hogy miért keresnek sokan a zsírbontó módszerek között megoldást súlyproblémájukra és miért nem elégednek meg egy önsanyargató diéta vagy a különböző zsírégető edzések kavalkádjával.

De hadd emeljük ki, attól még, hogy egy módszer célzott és zsírbontást ígér, még nem tartózik a valódi zsírbontó módszerek közé.

Bonyolult? Ne aggódj, elmagyarázzuk!

Zsírbontó módszerek és a valódi zsírbontás fogalma

Először tegyük tisztába magát a kifejezést. Mi jellemzi a zsírbontást ígérő módszereket? Nos, nekik alapvetően két fontos tulajdonságuk van:
1. Ők célzott zsírbontó módszerek,vagyis testednek konkrétan az általad problémásnak tartott részeit fogyasztják; (Ez lehet a has, csípő, külső és belső comb, vagy a popsi.)
2. V
égleges eredményű zsírbontó módszerek, hiszen konkrétan a zsírsejteknek a számát csökkentik.

Megjegyeznénk, hogy amennyiben a kinézett módszer nem végleges, tehát csak a zsírsejtek méretét csökkenti, az nem tartozik a zsírbontó módszerek közé. Így csak fogyasztó módszernek hívhatjuk, ami sosem eredményez végleges fogyást. Ugyanis csak és kizárólag a zsírsejtek számának csökkentésével érhetünk el végleges zsírvesztést
Miért? Mert amikor olyan módszert használsz, ami csak a zsírsejtek méretét csökkenti (tehát a zsírsejtjeid alapvetően megmaradnak), akkor amint felhagysz a szigorú edzéstervvel, a diétával, a szépségszalonos kezeléssel, azok újból raktározni kezdenek. És ekkor jön be újra a képbe a jól ismert jojó effektust. Pár hónap vagy év múlva ott tartasz, ahol előtte voltál.

Ha azonban olyan módszert alkalmazol, ami a zsírsejtjeid számát csökkenti vagyis egyenesen eltünteted magát a zsírt tartalmazó sejtet, úgy az elért eredmény végleges lesz. Az adott területen zsírsejtjeid nem szaporodnak, ugyanis azok száma sosem nő életed során. Ez azt jelenti, hogy ha sikerül elpusztítanod őket, akkor már csak kevesebben lesznek mint korábban.

Zsírbontó módszerek – de Neked mire van szükséged?

Találsz egy olyan módszert, ami célzott, vagyis tényleg onnan megy le a felesleg ahonnan szeretnéd? Vagy azt is szeretnéd, hogy ha már pénzt és időt szánsz rá, akkor az eredmény végleges is legyen?
Pontosan ezért kell átlátnod az úgynevezett valódi zsírbontó módszerek és nem valódi zsírbontó módszerek közötti különbséget. Hogy képes legyél tudatosan meghatározni azt, hogy Neked melyikre van szükséged.
Hiszen könnyedén előfordulhat, hogy Számodra például az a fő szempont, hogy a jó idő közeledtével az alhasadon lévő felesleg eltűnjön. De csak az, mert a  combod és a popsid méretével elégedett vagy. Ebben az esetben az alább felsorolt módszerek megfelelnek majd a Számodra: alkalmazásukkal célzott és látványos hatást érhetsz el ott, ahol Te szeretnéd. 
Ám ne feledd, az elért eredmény esetükben csak átmeneti lesz – hiszen  a tényleges zsírbontó módszerek egyik elemét – a célzottságot választottad. Ezen módszerekkel nem a zsírsejteket szünteted meg, velük csak a zsírsejtek tartalmát fogod tudni üríteni. Amint abbahagyod a kezeléseket, a zsírsejtek egy idő után megint raktározni kezdenek és újra telítődnek.
Fontos továbbá még az is, hogy bár ezt sokan nem így gondolják, ezen módszereket is kúraszerűen kell ismételni. Ez pedig hosszabb távon gyakran költségesebb lehet, mintha végleges megoldást választanál.

Milyen módszerek tartoznak ide?

Többek között azok a megoldások, amelyek a narancsbőr állapotán javítanak. Gyakorta ugyanis a narancsbőrt kezelő módszereket automatikusan (és abszolút hibásan!) zsírbontó módszerek közé sorolják. Ezáltal pedig azt sejtetik, mintha a narancsbőr egyetlen oka a helyi zsírfelhalmozódás lenne, ami úgyszintén egy téves megállapítás, ezzel pedig csak tovább növelik a fogalmak közötti zűrzavart.
A következőkben felsorolt módszerekben az a közös, hogy általában a bőr és az abban lévő zsírszövet keringését, valamint a nyirokkeringést fokozzák, ezáltal pedig segítik a szövetek tisztulását. Fokozzák továbbá a kezelt terület anyagcseréjét. Ez a zsírsejtekben tárolt energia felhasználásával jár, ami a bennük lévő tartalom (azaz a salakanyagok) kiürítését jelenti, ezáltal a zsírsejtek mérete csökken. A hatás azonban pusztán átmeneti, mivel a zsírsejtek idővel újra telítődnek,a méreted pedig újból a régi lesz.
Most pedig megnézünk párat ezekből a keringést fokozó módszerekből.
Figyelem, az árak csak tájékoztató jellegűek, melyek a budapesti és a vidéki, kisebb-nagyobb szalon árak összesítéséből keletkeztek.
  • Zsírbontó masszázsok

Ismét egy fogalmi zavar: ugyanis a zsírbontó masszázsok általában nem a zsírt bontják. A zsírbontó masszázsok feladata ugyanis a nyirokkeringés és a vérkeringés fokozása a zsírban és a zsír körüli területen. Ezáltal természetesen javítják a narancsbőr állapotát, ám a zsírral valójában nem csinálnak semmitVan olyan masszázstechnika, ami már legalább próbál a zsírra hatni, ez a zsírtörő masszázs. Nevével ellentétben azonban általa nem lehet széttörni a zsírt. Csak az erős nyomás hatására képes zsírt üríteni a zsírsejtekből. Mivel azonban maguktól a zsírsejtektől nem szabadul meg, azok később újra megdagadnak. Mint minden masszázs esetében, így itt is mély nyirokmasszázzsal indul a kezelés, azt követi az erős, és rendkívül fájdalmas masszázs. Összességében tehát a zsírbontó masszázsok inkább keringés fokozásra, a terület tehermentesítésére, a lerakódott salakanyagok ürítésére szolgálnak.

Zsírbontó masszázsok hatása:

A zsírbontó masszázsok segítségével a kezelt területen célzottan javítható a narancsbőr állapota, így egyenletesebbnek tűnik a bőr felszíne. Azonban a módszer valódi zsírbontásra nem alkalmas, hiszen a zsírsejtek számát nem csökkenti, csak és kizárólag a méretüket. Így elmondhatjuk, hogy hatásuk csak átmeneti. Így sajnos nem tartoznak a valódi zsírbontó módszerek közé.

Az elvégzendő kúra ára:

Mivel egyetlen kezeléssel nem oldódik meg a probléma, így a kezeléseket kúraszerűen kell elvégezni, több kezelés által. 1 zsírbontó masszázs kezelés általában 60 perc, ebből pedig 12-15 darab szükséges. Így egy testrész kúraszerű kezeltetése (például a has vagy a combok) összesen 110 – 150.000 forintba kerül.
A zsírbontó masszázsnak nevezett maszsázsok legfeljebb a zsírsejtek méretét tudják csökkenteni, a számukat sajnos nem.

A zsírbontó masszázsnak nevezett masszázsok legfeljebb a zsírsejtek méretét tudják csökkenteni, a számukat sajnos nem.

  • Zsírbontó krémek, gélek, szérumok

A bőrre kent hatóanyagok célja a vérbőség okozásaa keringés fokozása, valamint a bőr anyagcseréjének felgyorsítása. Éppen ezért, az egyszerűbb zsírbontó krémek és olajok csak a masszázsok segítői lehetnek, és csak a masszírozó kéz csúszását segíthetik, zsírbontó hatásuk nincsen. A keringés és az anyagcsere fokozása szintén csak a kezelt terület tisztulását segítik elő. Ezáltal kiegészítői ugyan lehetnek más, valódi zsírbontó kezeléseknek, de önmagukban valódi zsírbontásra nem alkalmasak. Összességében a bőrre kent hatóanyagokkal az a probléma, hogy jó esetben is csak a bőr külső rétegét érik el, és nem jutnak le oda, ahol egyébként hatniuk kellene.

Zsírbontó krémek, gélek, szérumok hatása:

A zsírbontó krémek, gélek, szérumok alkalmazásával a bőr alatti terület kitisztul, a bőr pedig puhább és selymesebb lesz. Mivel azonban pusztán a bőr külső rétegét érik el, a zsírsejtekre pedig ott nem lehet hatni, így azok számát nem csökkenti. A zsírbontó krémek esetében ráadásul még csak arról sem lehet beszélni, hogy a zsírsejtek tartalmát ürítenék, így azt mondhatjuk, hogy valójában nincsenek valódi zsírbontó krémek, gélek, vagy szérumok, és akárhogy is nézzük, nem tartoznak a valódi zsírbontó módszerek közé.

Az elvégzendő kúra ára:

A krémek és gélek csak kiegészítői lehetnek a zsírbontó masszázsoknak, mert önmagukban nem igazán járnának eredménnyel. Így az előzőkben írt  masszázs árakra kell rászámolni a krémek és gélek költségét is, tehát ezen kúrák ára 110 – 150 000 forinton felül értendő.
  • Zsírbontó testtekercselés

A testtekercselés célja a hatóanyagok mélyebbre juttatása azáltal, hogy hosszabban időznek a bőrön. A bőrre kent hatóanyagot (ami lehet akár például iszap is) körbetekercselik egy fóliával, majd meghatározott ideig rajta hagyják. Innen a testtekercselés kifejezés. A bőr egyik védőfunkciója azonban pontosan az, hogy idegen anyagok ne jussanak be rajta keresztül, így a testtekercselés hatása a hatóanyagoktól függ. Valódi zsírbontó hatással azonban biztosan nem rendelkezik, így az általa elért eredmény bár látványos, de csak átmeneti. A zsírsejtek száma ugyanis nem csökken, azok később könnyedén újra telítődnek.

Zsírbontó testtekercselés hatása:

Bőröd állapota szebb lesz és kontúrja is változhat kicsit. Azonban nincs olyan testtekercselés módszer, ami megfelelő módon mélyre tudná juttatni az alkalmazott hatóanyagokat. A zsírsejtek száma így továbbra is megmaradvégleges fogyást semmiképpen sem érsz el, hiszen nincs valódi zsírbontó hatása.

Az elvégzendő kúra ára:

A testtekercselés kúraszerűen végzendő, így a végösszeg gyakorta igen magas1 kezelés általában minimum 60 perc és ebből 12-15 db szükséges. Így egyetlen testrész (például has vagy a combok) kúraszerű kezelése 132 – 165.000 forintba kerül.
Ha komolyan le akarunk fogyni, akkor nem vehetjük félvállról a zsírbontó módszerek megválogatását sem.

Ha komolyan le akarunk fogyni, akkor nem vehetjük félvállról a zsírbontó módszerek megválogatását sem.

  • Fogyasztó öv, elektromos zsírbontás, elektrolízis

fogyasztó öv eredetileg azt a célt szolgálta, hogy a kezelt területet “izzassza”, így fokozva az anyagcserét az intenzív izommunka alatt. A fogalom azonban ma már inkább az elektromos izomstimuláló eszközöket takarja. Ezek keretein belül elektromos gél lapokat helyeznek a test különböző területeire, majd a TENS technológia által elektromos stimulálásnak vetik alá az izmokat.
Elektrolízis alkalmazásakor ezzel ellentétben hatóanyagokat lehet bejuttatni a bőr mélyebb rétegeibe. Az ilyen kezeléseket elektromos zsírbontásnak is nevezik, ám nem az elektromosság, hanem az ezáltal bejuttatott hatóanyag hatása érvényesül. Elektrolízis során a testre helyezett pozitív és negatív pólus között egyenáramot (galvánáram) vezetnek át, ezáltal juttatva a megfelelő töltéssel rendelkező hatóanyagokat mélyebbre.
A módszert korábban csak fájdalomcsillapításra használták, ma azonban már előszeretettel alkalmazzák anyagcsere fokozó kozmetikumok bejuttatására is.

Fogyasztó öv, elektromos zsírbontás, elektrolízis hatása:

Mivel a fogyasztó öv alkalmazása esetén az áram hatására az izom ugyanolyan munkát végez, mintha mozgatnánk, az izom körüli zsír mérete kis mértékben akár csökkenhet is. A zsírsejtek számát azonban nem képes csökkenteni, tehát az eredmény nem végleges, nincs valódi zsírbontó hatása.
És bár elektrolízis vagy elektromos zsírbontás által a hatóanyagok képesek a bőr mélyebb rétegeibe bejutni, általuk csak átmeneti fogyás és a kezelt felület simasága érhető el. Tehát mivel szintén nem a zsírsejtek számát csökkenti, csak a méretüket, ezért az elektrolízis sem mondható valódi, végleges zsírbontó módszernek.

Az elvégzendő kúra ára:

Egyetlen kezeléssel nem oldódik meg a probléma, így több kezelés szükséges a változáshoz, a kezeléseket tehát kúraszerűen ajánlott elvégezni. Így a kiadott összeg gyakorta igen magas a végén.
Általában 25 – 30 darab kezelés szükséges. Ez azt jelenti, hogy egyetlen testrész (például has vagy combok) kúraszerű kezelése 100 – 120.000 forintba kerül.
  • Zsírbontás mezoterápia segítségével

Mezoterápia minden olyan eljárás, amelyek a bőr középső rétegét érintik vagy oda hatóanyagokat juttatnak. A “mezo” előtag ugyanis középsőt jelent, jelen esetben a bőr középső rétegét. Eredetileg az injekciók által bőrbe történő hatóanyag bejuttatást nevezték el ígyKésőbb azonban megjelent a mikrotűs (más néven: microneedle) technika. Ennek keretein belül apró görgőkkel szurkálják meg a bőrt, mezoterápia során így jutnak be a bőrre kent hatóanyagok a mélyebb rétegekbe.

Mezoterápia hatása:

Mezoterápia hatására az anyagcsere fokozódik, a bőröd állapota pedig megszépül. Azonban zsírbontó hatása nincs, ugyanis a mezoterápia a zsírsejtek számát nem csökkenti. Így az esetlegesen elért változás a testkontúrban csak átmeneti lesz.

Az elvégzendő kúra ára:

Mivel a mezoterápia kezeléseket kúraszerűen kell végezni, a végösszeg gyakorta igen magasra is rúghat a végén, nem beszélve arról, hogy a végösszeg a kezelendő területek nagysága szerint változhat. A kúra ára 120 000 – 480 000 forintig terjed, dózistól és márkától függően.
  • Zsírbontás lipolézer igénybevételével

Lipolézer alkalmazása során lágylézer fénnyel, vagyis alacsony intenzitású lézer fénnyel (650 – 910nm közötti hullámhosszakon) világítják meg  a bőrt. Ez nem csak fokozza a sejtek, így a zsírsejtek anyagcseréjét, de sejtmembránjuk áteresztőképességét is növeli. A kezelés hatására a zsírsejtek intenzív zsírleadás következtében összemennek. A kezelésnek azonban zsírsejt romboló hatása nincs, ennélfogva a lipolézer sem tartozik a valódi zsírbontó kezelések közé.

Lipolézer hatása:

Gyors körfogat csökkenés, valamint a bőr állapotának javítása. Azonban mivel a lipolézer a zsírsejtek számát nem csökkenti, csak azok tartalmát, így az eredmény csak átmeneti lesz és nem végleges.

Az elvégzendő kúra ára:

Mivel egyetlen lipolézer kezeléssel nem oldódik meg a probléma, és több kezelés szükséges a változáshoz, így a lipo lézer esetén körülbelül 10-15 darab kezelésre van szükség. Ennélfogva egy testrész (például a has vagy a combok) kúraszerű kezelése 60.000 – 140.000 forint lehet.
  • Zsírbontás rádiófrekvencia által

A rádiófrekvencia a zsírsejtek anyagcseréjét fizikai úton fokozza. A hatóanyagot a zsírsejtek membránjának áteresztőképességének növelésével juttatja be. Mivel ezt rádiófrekvencia alkalmazásával teszi, így tű nélküli mezoterápiának is nevezik, hisz hatóanyagot juttat a bőr középső rétegébe, de nem tűvel. Alkalmazásával célzottan melegíthetjük a bőr középső és belső rétegét, ami fokozza a keringést és a zsírsejtek anyagcseréjét is.

Rádiófrekvencia hatása:

Kiválóan alkalmas narancsbőr kezelésére, ám végleges zsírbontásra a rádiófrekvencia módszerek sem felelnek meg, ugyanis csak a zsírsejtek méretét csökkentik, maguktól a zsírsejtektől azonban nem szabadítanak meg. Így azok bármikor újra megdagadhatnak, tehát a rádiófrekvencia nem rendelkezik valódi zsírbontó hatással.

Az elvégzendő kúra ára:

A kezeléseket kúraszerűen kell elvégezni, ami körülbelül 10-15 darab kezelést foglal magábaAz ár testrészenként eltérő lehet, ilyenkor a kezelendő testrész méretét veszik számításba. A végösszeg tehát egyetlen testrész esetén 80.000- 380.000 forintig is terjedhet.
Összességében kijelenthetjük, hogy a fent részletezett módszerek gyorsan érhetnek el nagyon szép eredményt a bőröd állapotán, ennek megfelelően a narancsbőr elleni harcban is látványos hatást képesek bemutatni. Nem beszélve arról, hogy pontosan ott hatnak ahol Te szeretnéd, vagyis célzottan és átmenetileg a test kontúrját is javíthatják.
Amennyiben azonban Te nem átmenetileg, hanem véglegesen szeretnél megszabadulni a makacs zsírpárnáktól, akkor Neked olyan módszert kell választanod, amely végérvényesen a zsírsejtektől szabadít meg, és nem csak azok tartalmától. Az sem utolsó szempont továbbá, hogy a fent említett kezelések kúraszerűen végzendők, ami rendkívül költségessé válhat. Főleg akkor, ha a hatásuk lejárta után újra el kell végeztetned őket.
Na de akkor melyek azok a módszerek, amelyek végre valódi, végleges és célzott zsírbontásra alkalmasak? Kattints erre a cikkre, és nyomban megtudod!

Dr. Gulyás Tamás orvos, életmód szakértő

Dr. Gulyás Tamás

orvos, életmódszakértő
Tanácsra van szükséged?
Fordulj bizalommal szakértőnkhöz!

Tel: +36 30 6303 777

Print Friendly, PDF & Email
Tárczy Judit
Judit vagyok!

Kérdéseddel fordulj hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írj nekünk!

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Üzenet (kötelező)

Biztonsági kód:
captcha

Hodosi Anita, modell

Hodosi Anita, modell

A Forever Slim kezelésektől, 5-ös fokozatot használva, összesen két kezelés után 3 cm-t karcsúsodtam...

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

A Forever Slim célzottan azokat a kritikus zónákat formálja, ahol alkatilag több a zsírsejtünk!

Pikali Gerda, színművésznő

Pikali Gerda, színművésznő

Bár vékony alkatú vagyok, második szülésem után a hasammal illetve a combommal nem voltam igazán...

Bencsik Tamara, énekesnő

Bencsik Tamara, énekesnő

Azonnal éreztem, hogy a bőröm feszesebb lett, és bár szerencsére nem küzdök nagyobb súlyfelesleggel...

A terhesség és a szoptatás alatt nagyon sok helyen narancsbőr jelent meg a testemen.Kisebb…

Hajni, Budapest

Próbáltam már hasonló kezelést kozmetikai szalonban. Ennek a gépnek az az egyik előnye, hogynem…

Anry-Soós Éva, a Joy főszerkesztője

52 éves vagyok. Sajnos az évek során elsősorban a hasamra rakódott tetemes zsírréteg, amit…

P. Erzsébet, Vecsés

tovább >>
Háromszoros garancia

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Üzenet (kötelező)

Biztonsági kód:
captcha

Kavitációs zsírbontás - Blogcikkek

Ultrahangos zsírbontás ára

A kavitáción alapuló ultrahangos zsírbontást már számos szépségszalonban és esztétikai központban igénybe veheted, azonban nem mindegy, hogy az ultrahangos…

Ultrahangos zsírleszívás – műtét nélkül

Ultrahangos zsírbontás, ultrahangos zsírleszívás, zsírleszívás. Könnyű elveszni a módszerek rengetegében mindazoknak, akik úgy szeretnének megszabadulni zsírpárnáiktól, hogy azok vissza…

Fogyás hasról

Vannak olyan szerencsések, akikről már egy könnyű diéta hatására is szinte leolvad a felesleg, ráadásul pont a hasukról. Mások…

tovább >>
2009-2019 ForeverSlim® / ©Minden jog fenntartva.