ForeverSlim a médiában
Forever Slim otthoni zsírbontás

HIFU vagy kavitációs zsírbontás?

Címkék::

Napjainkban mind a HIFU, mind a kavitációs zsírbontás nagy népszerűségnek örvend. Bár szépségápolás tekintetében mindketten a végleges fogyást hivatottak szolgálni, és mindketten ultrahangon alapulnak, fontos különbségek húzódnak meg közöttük. Melyek ezek és miért fontosak? Melyik a jobb választás? Most kiderül!

Az ultrahangot az orvostudomány több, mint fél évszázada használja. A legnagyobb tapasztalata az orvosi diagnosztikában van (lásd ultrahangos vizsgálatok), és ott tudjuk is, hogy az ultrahang teljesen veszélytelen. A veszély vagy veszélytelenség ugyanis az alkalmazott energia függvénye.

A nagy energiájú ultrahangokat napjainkban terápiás beavatkozásokra használják. Ilyenek a kőtörés (ESWL), vagy a nagy energiájú fókuszált ultrahang (HIFU), amit főként tumorok célzott égetésére alkalmaz az orvostudomány. Ezek az ultrahangos technológiák már szövetroncsolásra alkalmasak, így alkalmazásuk nagy körültekintést, szakértelmet igényel.

Ultrahang a szépségiparban

A kozmetikában is hamar megjelent az ultrahang alkalmazása és az orvosi területeken kipróbált technológiákat fokozatosan áthozták a szépségápolás területére is.

Az ultrahang egyik ilyen kiaknázott hatása a nem invazív (vagyis vágást, szúrást, nem igénylő, kívülről alkalmazott) zsírbontás, melynek vannak fókuszált és nem fókuszált formái is.

Kezdetben a nem célzott, kis energiájú ultrahang frekvenciákat kezdték alkalmazni, melyek fő hatása a szövetek melegítése. Céljuk az volt, hogy a sejtek membránjának áteresztőképességét fokozzák.

A fókuszált zsírbontó módszerek, avagy a kavitációs zsírbontás és a HIFU elterjedésével azonban ezek a gépek háttérbe szorultak, bár kombinált (pl.: narancsbőr kezelésre alkalmazott) gépek részelemeként jelen vannak továbbra is.

Most azonban nézzük meg, mit tud a HIFU és mire képes a kavitációs zsírbontás. Ugyanis annak ellenére, hogy mindketten ultrahangon alapulnak, hatásuk eltér.

HIFU 

hifu-ultrahangos-kezeles-zsirbontasA HIFU (más néven nagy energiájú fókuszált ultrahang) esetén a fókuszpontban lévő becélzott területen lévő sejtek membránja felszakad, másrészt hő hatására történő kicsapódásos szövetelhalás következik be. A testnek az a része, ahova célozzuk az ultrahangot, eközben 75 Celsius fokig melegedhet. A célzás nem mm-es pontosságú, a célterület a bőr felszíne alatt meghatározott 8-15 mm-es mélységben van.

Mivel a hatása hő alapú, fontos, hogy a HIFU fókuszába tényleg csak a zsírszöveti réteg kerüljön, máskülönben erek, idegek, illetve a kötőszövet is sérülhet. Nem véletlen, hogy az orvoslásban például erek elzárására is alkalmazzák a HIFU-t.

Ennek ellenére nem célunk a HIFU fókuszált ultrahang kezelések ellen szólni, hiszen egyre jobban elterjedt és biztonságosnak mondott eljárásról van szó. Ki kell emelni azonban, hogy alkalmazása orvosi háttérrel és jól képzett szakemberekkel fogadható el, mert ez a biztonságosság záloga. A HIFU kezelést így otthoni gépekkel végezve nem javasoljuk.

HIFU összefoglalva: 

 • fókuszált ultrahang
 • nagy energia
 • elégeti a zsírsejteket
 • alkalmazhatósága, biztonságossága a bőr és a zsírréteg vastagságától függ, kizárólag HIFU kezelésre szakosodott szakember általi használatra javasolt
 • új módszer, így kevés a tapasztalat vele
 • általában 4-6 kezelés javasolt testrészenként
 • ára 25-30.000 Ft / kezelés

ZsírStop
Kavitációs zsírbontás (ultrahangos zsírbontás)

kavitacios-zsirbontas-ultrahang-kezeles

A célzott technológiák közül a kavitációs ultrahang az, amit szintén a zsírsejtek végleges elbontására alkalmaznak. Ez az arany középút a kis energiájú főalapú és a fókuszált, nagy energiájú ultrahang kezelések között.

A kavitáció jelensége folyadékközegekben lép fel, amikor is az ultrahangrezgés hatására vákuumbuborékok keletkeznek, majd ezek összeroppanva megrántják a környező sejtek membránját és felszakítják azt. Így az kavitációs ultrahang is egy zsírsejt pusztító technológia. Mivel a zsírsejtek nem osztódnak, az ilyen technológiák eredménye sokkal tartósabb, hisz nem marad sejt, ami vissza tudná venni a távozott zsírt.

Kavitációs zsírbontás esetén nem az intenzitás, hanem a célszövetre jellemző ultrahang frekvencia az, ami meghatározza, hogy milyen szövetet károsíthat a kezelés. A zsírszövetben létrejövő zsírbontáshoz 20-40.000 Hz frekvencia az ideális. Ez esetben tehát a megfelelő mélységbe történő fókuszáláson túl, maga a technológia az, ami védelmet nyújt a többi szövet károsodásával szemben.

A szövetek a kavitációs zsírbontás esetben csak 45 fokig melegszenek, ami a keringés fokozására elég, de a szövetekben károsodást nem okoz. Az intenzitás növelésével az egyszeri kezelés hatékonysága növelhető ugyan, de a melegítő hatás is nő. Megfelelő beállítás mellett a hatékonyság és a biztonság együtt van jelen, így ez a technológia otthon is alkalmazható.

Kavitációs zsírbontás összefoglalva: 

 • fókuszált ultrahang (gépfüggő)
 • elpusztítja a zsírsejteket
 • hatása alapja kavitáció
 • bevált, több évtizede biztonsággal használt módszer
 • számos tapasztalat
 • általában 10 kezelés javasolt testrészenként
 • ára 8-12.000 Ft / kezelés

HIFU vs. Kavitációs zsírbontás

Összességében elmondható, hogy mind a kavitációs zsírbontás (ultrahangos zsírbontás), mind a HIFU végleges zsírsejt elhalást hoz létre, így hatásuk ugyanolyan tartós. A HIFU kevesebb kezeléssel ígér eredményt, vagyis gyorsabbnak ígérkezik (4-6 kezelés testrészenként), mint a kavitációs zsírbontás. Ellenben a fogyásért HIFU kezelés esetén mélyebben kell a zsebünkbe nyúlnunk, mert az ára viszont 5-8x több, mint a kavitációs zsírbontás ára. 

A HIFU erőteljes hőhatással, égéssel történő sejtelhalási technológia, így csak szakemberek általi kezelés javasolt, vagyis kizárólag esztétikai szalonokban ajánlott igénybe venni ezt a technológiát.

A kavitációs zsírbontás egy kicsit lassabb módszer (10 kezelés szükséges testrészenként), de jóval olcsóbb és több évtizedes múltja és a módszer biztonságos alkalmazása miatt már otthonunkban is el tudjuk végezni. Így diszkrétebb, költséghatékonyabb megoldást jelent, mint a HIFU kezelések.

Megfelelően alkalmazva a kavitációs zsírbontásnál nincsenek mellékhatások, a HIFU esetében viszont bőrpírre, bőrérzékenységre, égő érzésre, kisebb duzzanatra lehet számítani.

Fontos szempont lehet továbbá, hogy mivel a kavitációs zsírbontás olyannyira biztonságos, több évtizedes múlttal rendelkező technológia, napjainkra szakértői már kifejlesztették a szalongépek otthoni változatát, mellyel kényelmesen, a napirendedet tiszteletben tartva, és legfőképpen, költséghatékonyan kezelheted magad.

Dr. Gulyás Tamás
Életmód-szakértő

Végre megszabadulnál makacs zsírpárnáidtól hasadon, combodon?

Ismerd meg a Forever Slim zsírbontót és érj el olyan sikereket, mint sokan mások!

megnezem

Print Friendly, PDF & Email
Tárczy Judit
Judit vagyok!

Kérdéseddel fordulj hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írj nekünk!

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Üzenet (kötelező)

Biztonsági kód:
captcha

Hodosi Anita, modell

Hodosi Anita, modell

A Forever Slim kezelésektől, 5-ös fokozatot használva, összesen két kezelés után 3 cm-t karcsúsodtam...

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

A Forever Slim célzottan azokat a kritikus zónákat formálja, ahol alkatilag több a zsírsejtünk!

Pikali Gerda, színművésznő

Pikali Gerda, színművésznő

Bár vékony alkatú vagyok, második szülésem után a hasammal illetve a combommal nem voltam igazán...

Bencsik Tamara, énekesnő

Bencsik Tamara, énekesnő

Azonnal éreztem, hogy a bőröm feszesebb lett, és bár szerencsére nem küzdök nagyobb súlyfelesleggel...

A terhesség és a szoptatás alatt nagyon sok helyen narancsbőr jelent meg a testemen.Kisebb…

Hajni, Budapest

Próbáltam már hasonló kezelést kozmetikai szalonban. Ennek a gépnek az az egyik előnye, hogynem…

Anry-Soós Éva, a Joy főszerkesztője

52 éves vagyok. Sajnos az évek során elsősorban a hasamra rakódott tetemes zsírréteg, amit…

P. Erzsébet, Vecsés

tovább >>
Háromszoros garancia

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Üzenet (kötelező)

Biztonsági kód:
captcha

Kavitációs zsírbontás - Blogcikkek

Ultrahangos zsírbontás ára

A kavitáción alapuló ultrahangos zsírbontást már számos szépségszalonban és esztétikai központban igénybe veheted, azonban nem mindegy, hogy az ultrahangos…

Ultrahangos zsírleszívás – műtét nélkül

Ultrahangos zsírbontás, ultrahangos zsírleszívás, zsírleszívás. Könnyű elveszni a módszerek rengetegében mindazoknak, akik úgy szeretnének megszabadulni zsírpárnáiktól, hogy azok vissza…

Fogyás hasról

Vannak olyan szerencsések, akikről már egy könnyű diéta hatására is szinte leolvad a felesleg, ráadásul pont a hasukról. Mások…

tovább >>
2009-2019 ForeverSlim® / ©Minden jog fenntartva.