ForeverSlim a médiában
Forever Slim kavitációs zsírbontó gép
Fogyás jojó nélkül!

Otthoni kavitációs
zsírbontó géppel!

Szénhidrát diéta

Címkék::

Az elmúlt években állandó vita folyt a szénhidrátok körül, ez pedig többek között azt eredményezte, hogy már azt se tudjuk, hogy mit nevezünk szénhidrátnak, és, hogy most ezek jók-e vagy sem. Pedig ha meg szeretnénk őrizni jelenlegi alakunkat vagy netalántán fogyni, karcsúsodni szeretnénk, akkor muszáj ezzel az információval tisztában lennünk, és meg kell ismerkednünk az alacsony szénhidráttartalmú diétával/szénhidrát diétával.

Mi is az a szénhidrát?

Legtöbben a kenyérre, péksüteményre és tésztára gondolunk, hogyha szénhidrátot emlegetnek. Pedig a szénhidrátok közé tartoznak a gyümölcsök és a zöldségek is. Lényegében az összes talajból kinövő ehető növényt, és az ezekből készült összes élelmiszert szénhidrátnak nevezzük.

Szénhidrát diéta: egyszerű szénhidrát vagy összetett?

Szénhidrát diéta: egyszerű szénhidrát vagy összetett?

A szénhidrátok fajtái

  • Egyszerű szénhidrátok: ezek a vércukor-szintet túlságosan megemelik, hirtelen energialöketet adnak, amit energiaesés követ. Ide soroljuk a finomított cukrot és a belőle készült ételeket, pl. édességeket, üdítőket, stb.
  • Összetett szénhidrátok: ezek egyenletes és hosszan tartó energiát biztosítanak. Ide soroljuk a gabonaféléket és a belőlük készült ételeket, pl. kenyér, rizs, tészta, gabonapehely, stb., de a zöldségek, gyümölcsök, csonthéjasok, olajos magvak is ide tartoznak.

Hizlal a szénhidrát?

Az egyszerű szénhidrátokkal tehát az a baj, hogy hamar felszívódnak, a vércukor-szint hirtelen megemelkedésére a szervezet pedig inzulintermeléssel válaszol. Az inzulin viszont átalakítja a cukrokat zsírrá, és a zsírsejtekbe raktározza őket. Végül sajnos egy nagyon alacsony vércukorszint lesz a végeredmény, ami egyébként csak extrém éhezés esetén ütheti fel a fejét (az egyszerű szénhidrátok fogyasztását leszámítva). Extrém éhezés esetén pedig az agyunk egyértelműen kiadja az ukázt: egyél annyit, amennyi beléd fér! Összességében emiatt van az, hogyha az egyszerű szénhidrátokból a szükségesnél nagyobb mennyiséget viszünk be, akkor annak ellenére, hogy a szénhidrátok zsírmentesek, mégis zsírrá tudnak alakulni, és elhízást, súlyfelesleget tudnak okozni. Az egyszerű szénhidrátokkal ráadásul a XX. század előtt a testünk nem találkozott nagy mennyiségben, ezért a szervezetünk nincs is felkészülve rájuk.

Alacsony szénhidráttartalmú diéta

Amerikai egyetemek (University of Connecticut, University of Minnesota, University of California) kutatói együttes munkával alátámasztották, hogy az alacsony szénhidráttartalmú diéta/szénhidrát diéta csökkenti a testsúlyt, hiszen: javítja a vérzsír értékeket, ellenőrzés alatt tartja a vércukorszintet és az inzulinszintet, mérsékli a gyulladásképző anyagok mennyiségét.

Válasszunk teljes kiőrlésű gabonából készült finomságokat

Válasszunk teljes kiőrlésű gabonából készült finomságokat

Szénhidrát diéta: fogyókúrás teljes kiőrlésű

A friss, illatos, fehér lisztből készült péksüteményekről nagyon nehéz lemondani, még annak ellenére is, hogy tudjuk, nagy mennyiségben nem túl egészségesek és a körvonalainkra is negatív hatással vannak. Nem kell azonban teljesen lemondani a ropogós zsömlékről és omlós croissant-okról, manapság nagyon sok finom pékárút vásárolhatunk, melyek teljes kiőrlésű gabonából készülnek. Ezek jobb alternatívák a fehér lisztből készültekkel ellentétben, az alacsony szénhidráttartalmú diéta/szénhidrát diéta esetén pedig csak ezek javasoltak.

Kató Iringó

Print Friendly, PDF & Email
Tárczy Judit
Judit vagyok!

Kérdéseddel fordulj hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írj nekünk!

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Üzenet (kötelező)

Biztonsági kód:
captcha

Sztárok, akik velünk fogytak
Hodosi Anita, modell

Hodosi Anita, modell

A Forever Slim kezelésektől, 5-ös fokozatot használva, összesen két kezelés után 3 cm-t karcsúsodtam...

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

A Forever Slim célzottan azokat a kritikus zónákat formálja, ahol alkatilag több a zsírsejtünk!

Pikali Gerda, színművésznő

Pikali Gerda, színművésznő

Bár vékony alkatú vagyok, második szülésem után a hasammal illetve a combommal nem voltam igazán...

Bencsik Tamara, énekesnő

Bencsik Tamara, énekesnő

Azonnal éreztem, hogy a bőröm feszesebb lett, és bár szerencsére nem küzdök nagyobb súlyfelesleggel...

Vásárlóink mondták

A terhesség és a szoptatás alatt nagyon sok helyen narancsbőr jelent meg a testemen.Kisebb…

Hajni, Budapest

Próbáltam már hasonló kezelést kozmetikai szalonban. Ennek a gépnek az az egyik előnye, hogynem…

Anry-Soós Éva, a Joy főszerkesztője

52 éves vagyok. Sajnos az évek során elsősorban a hasamra rakódott tetemes zsírréteg, amit…

P. Erzsébet, Vecsés

tovább >>
Háromszoros garancia

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Üzenet (kötelező)

Biztonsági kód:
captcha

Forever Slim videók

Kavitáció cikkek

Azok a fránya plusz kilók, azaz a metabolikus váltás

A tipikusan emlegetett kérdések: „Egy bizonyos kor felett, miért jönnek fel ránk a plusz kilók? Ha előtte vékonyak voltunk,…

Kavitációs zsírbontás: hogyan fogyaszt az ultrahang?

Az emberek többségének az ultrahangról először az orvosi diagnosztikában használt ultrahang készülékek jutnak eszébe, ezért sokak számára elképzelhetetlen, hogy…

Az ultrahangos zsírbontás ára

A fogyasztószalonokban és kozmetikákban igénybe vehető kavitációs zsírbontó kezelések és bérletek árai nagyon eltérőek lehetnek, így nem árt körültekintőnek lenni,…

tovább >>
2009-2019 ForeverSlim® / ©Minden jog fenntartva.