ForeverSlim a médiában
Forever Slim otthoni zsírbontás

Milyen hasizomgyakorlatokat végezzünk?

Címkék:: , ,

Ma már mindenki tudja, hogy hasizomgyakorlatokkal nem lehet elégetni a hasi zsírt. Azonban azok nem is erről szólnak és szerepük igenis megkerülhetetlen. Nem mindegy azonban, hogy melyiket, és milyen formában végezzük.

Mit kell tudni a hasizomgyakorlatokról?

A hasizomgyakorlatokról sokaknak a felülések jutnak eszükbe, ami valljuk be, nem a leghatékonyabb hasmozgató módszer. Az izmoknak van egy eredési és egy tapadási pontja. Általában egy hajlítható ízületet hidalnak át. Ha ezzel tisztában vagyunk, akkor már csak az anatómiát kell ismerni, hogy tudjuk melyik izom hol ered, hol tapad és tudjuk is, hogyan eddzük. Na persze, ez mégsem ilyen egyszerű, hiszen a mozgásban általában több izom is részt vesz, ami úgynevezett kiegészítő izomként segítik az adott fő funkcióért felelős izomzat dolgát. A hatékony és gyors izomépítés kulcsa, hogy a megcélzott izomzatot izoláltan terheljük. Ennek a terhelésnek nem is kell napi szintűnek lenni. De meg kell történnie időnként, ami egy folyamatot indít be az adott izomban a rostok növelésére.

Nem mindegy, milyen hasizomgyakorlatot végzünk!

A felülés nem az a sport, ami jót tesz nekünk!

Akkor ezek után nézzük a felülést. Ha belegondolunk, ilyenkor a vízszintes test derékszögben megtörik, vagy más szóval a comb és a törzs megtörik a medence mentén. Senki nem buta, csak nem gondolja végig a folyamatot. De ha végig gondolja, akkor soha többet nem a felülést teszi az első helyre. Ekkor ugyanis a comb hajlításáról van szó, amit nem a hasizom végez, hanem két másik izom (“csípőhorpasz”), melyek a medencén és hátul, a gerinccsigolyákon erednek és a combon tapadnak. Ezek után ugye nem gondolja senki, hogy a mellünk alatti bordaívet kötjük össze a combbal és így ülünk fel? Az első egyenes hasizom a szeméremcsonton tapad, a bordák és a medence első részének távolságát csökkenti, valójában a medencét billenti, vagy ha fordítva nézem, a bordaívet emeli fekvő helyzetből. Tehát ennek az izomnak a dolgoztatására elég, ha fekvő helyzetből a fejünket és a vállunkat emeljük.

A többi, – haránt és keresztezett hasizmok – pontos anatómiájába nem másznék bele. A lényeg, hogy ezek a has tartásáért, illetve a törzs forgatásáért felelősek. Vagyis ezeket félülő helyzetben, a törzs forgatásával edzhetjük. Nem állítom, hogy az összes felüléses típusú gyakorlat nem jó, csak azt mondom, hogy azok olyan plusz munkát raknak ránk, amik csökkentik a hatékonyságot, és hamarabb elkedvetlenítenek.

A makacs zsírpárnákat mindenki szeretné eltüntetni – csak nem mindegy, hogyan!

Fogyás hasról a hasizomgyakorlatok segítésével?

De mi is a hasizomgyakorlatok célja? Az hogy a has mérete csökkenjen, ugyebár.

Ezt hogyan is érhetjük el? Ha behúzzuk a hasunkat. Így a célunk érdekében az összes gyakorlat közül a legfontosabb gyakorlat a hasbehúzás, aminek persze több technikája van. Jó lenne ugyanis azt javasolni, hogy jusson eszedbe percről percre, hogy húzd be a hasad (mint ahogy gyerekkorodban mondták, hogy ülj egyenesen), de ezt nehéz megvalósítani.

Akkor mik is azok a bűvös gyakorlatok?

  1. Hasbehúzás

Ennek két módja van. Az egyik, hogy álló vagy ülő helyzetben megfeszíted a hasadat olyan erősen, ahogy tudod és be is húzod olyan erősen, ahogy csak tudod. Próbáld csak ki most! Garantáltan nem tudod 10-20 másodpercnél tovább csinálni – ha jól csinálod. Az is biztos, hogy 10-20 ismétlés után az első alkalommal “beég” a hasad, de nem baj, mert emlékszel rá innentől kezdve, hogy kell jól csinálni. A gyakorlat nagyszerűsége, hogy bárhol elvégezheted. A szépsége pedig az, hogy nem javaslom, hogy naponta végezd. Elég heti 2-3-szor.

A másik hasbehúzó módszer, hogy négykézláb állva, kidomborítod a hátad, mint egy cica, majd a hasadat teljeserőből felhúzod. Az időt, mint ez előző esetben is magadra szabva állíthatod be. A lényeg, hogy 10 ismétlés rendesen megterheljen. Ha már megszoktad, akkor pedig szériaként 3×10-et végezhetsz, majd eljuthatsz 6×10-ig. Ez utóbbi esetben heti két alkalom bővel elegendő. Így az idő nem lehet kifogás.

fogyás zsírégetés

Ha a hasizomgyakorlatokat választod, keményen meg kell dolgoznod az álomalakért!

  1. Vállemelés

A bevezető után azt hiszem, nem kell magyarázni, hogy ez a felülés helyett van. Nem terheli meg a medencét, a gerincet, és oda koncentrál, ahova kell. Fekvő helyzetben tarkóra tesszünk a kezünket és “csak” a vállunkat emelgetjük. Aki már kipróbálta, tudja, hogy milyen koncentrált tud lenni. Még hatékonyabb a gyakorlat, ha közben figyelünk rá, hogy húzzuk be intenzíven a hasunkat.

  1. Törzsforgatás

Ennek is két formája van, és ez alatt is figyeljünk a has behúzására.

Végezhetjük félülő helyzetben, vagy ülve, de a lábat a földről elemelve egy kis szögben. A kezüket nyújtsuk előre és balra, illetve jobbra fordítsuk el törzsünket. Alternatívaként egy medicinlabdát, vagy súlyt is a kezünkbe vehetünk, amit balról jobbra, vagy jobbról balra pakolunk.

Ennek is van négykézlábas változata. Ekkor jobb kezünket kinyújtjuk oldalra, sőt a törzset elforgatva jobbra, fejünk fölé emeljük. Majd a bal hátsó lábat kinyújtva a jobb kezünkkel átnyúlunk a törzs alatt, a törzset értelemszerűen balra forgatva. Ebből kell egy 6-10es sorozatot csinálni, majd az ellenkező irányba megismételni a gyakorlatot.

A fenti gyakorlatok kombinálhatók, és a legjobb, ha magadnak kialakítasz egy saját formát. Ezzel időt és energiát spórolsz.

Ha az étkezéssel bűnözöl, mindig csináld meg ezt a gyakorlatot. Ekkor az izmok veszik fel a “bűnös” táplálékokat.

A Forever Slimmel nincs több jojó-effektus!

Tartós fogyás hasról a Forever Slimmel

Ezekkel a gyakorlatokkal kiválóan lehet erősíteni a hasat, azonban a tartós, hosszú távú eredményhez több kell. A Forever Slim kavitációs zsírbontó gép nemcsak a megdagadt zsírsejtek méretét csökkenti, hanem természetes anyagcserefolyamatok segítségével el is távolítja azokat. Tehát ha jojó-effektus nélkül szeretnél lefogyni, akkor érdemes ezt a módszert választanod!

Dr. Gulyás Tamás orvos, életmód szakértő

Dr. Gulyás Tamás

orvos, életmódszakértő
Tanácsra van szükséged?
Fordulj bizalommal szakértőnkhöz!

Tel: +36 30 6303 777

Végre szabadulnál a makacs zsírpárnáktól és narancsbőrtől, de nem tudsz profi kezelésekre járni? Érj el látványos eredményt otthon, a Forever Slim kavitációs zsírbontó készülékkel! 

Forever Slim zsírbontó gép
.

 

Szeretnél többet megtudni az otthoni kavitációs zsírbontásról, amely célzottan ott száll szembe a zsírpárnákkal, ahol használod? Akkor kattints ide és olvasd el a Forever Slim kavitációs zsírbontó részletes ismertetőjét vagy hívd ügyfélszolgálatunkat és tedd fel további kérdéseidet!

Print Friendly, PDF & Email
Tárczy Judit
Judit vagyok!

Kérdéseddel fordulj hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írj nekünk!

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Üzenet (kötelező)

Biztonsági kód:
captcha

Sztárok, akik velünk fogytak
Hodosi Anita, modell

Hodosi Anita, modell

A Forever Slim kezelésektől, 5-ös fokozatot használva, összesen két kezelés után 3 cm-t karcsúsodtam...

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

A Forever Slim célzottan azokat a kritikus zónákat formálja, ahol alkatilag több a zsírsejtünk!

Pikali Gerda, színművésznő

Pikali Gerda, színművésznő

Bár vékony alkatú vagyok, második szülésem után a hasammal illetve a combommal nem voltam igazán...

Bencsik Tamara, énekesnő

Bencsik Tamara, énekesnő

Azonnal éreztem, hogy a bőröm feszesebb lett, és bár szerencsére nem küzdök nagyobb súlyfelesleggel...

Vásárlóink mondták

A terhesség és a szoptatás alatt nagyon sok helyen narancsbőr jelent meg a testemen.Kisebb…

Hajni, Budapest

Próbáltam már hasonló kezelést kozmetikai szalonban. Ennek a gépnek az az egyik előnye, hogynem…

Anry-Soós Éva, a Joy főszerkesztője

52 éves vagyok. Sajnos az évek során elsősorban a hasamra rakódott tetemes zsírréteg, amit…

P. Erzsébet, Vecsés

tovább >>
Háromszoros garancia

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Üzenet (kötelező)

Biztonsági kód:
captcha

Forever Slim videók

Kavitáció cikkek

Zsírbontó kezelések – Ami valódi és végleges

A valódi zsírbontó kezelések közé azokat a módszereket sorolhatjuk, amelyek célzottan és véglegesen tüntetik el a zsírsejteket egy adott testterületről…

Zsírbontó módszerek – mi a különbség közöttük?

Mit nevezhetünk zsírbontó módszernek? És ennek ellenére miért van az, hogy bizonyos módszerek, amik állítólag zsírt bontanak, valahogy csak…

Azok a fránya plusz kilók, azaz a metabolikus váltás

A tipikusan emlegetett kérdések: „Egy bizonyos kor felett, miért jönnek fel ránk a plusz kilók? Ha előtte vékonyak voltunk,…

tovább >>
2009-2019 ForeverSlim® / ©Minden jog fenntartva.