ForeverSlim a médiában
Forever Slim otthoni zsírbontás

Hasról fogyni miért olyan nehéz?

Címkék:: , ,

Ismered azt a klasszikus viccet, hogy mi a rosszabb a sörpocaknál? …a pizza hut (hát). 🙂 A vicc az vicc, a sörpocak viszont a pizzától is nőhet, meg sok más okból. Ha érdekel, hogy miért mindig a hasadra hízol, és meg szeretnéd ismerni a lehetséges megoldásokat, olvasd el Dr. Gulyás Tamás cikkét!

A hasi elhízás lehetséges okai

A hasi elhízás nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi probléma is. Növeli a szív- és érrendszeri problémák, illetve a cukorbetegség kockázatát, valamint hormonális zavarokban is szerepe lehet. Másrészről a hasi elhízás oka lehet cukoranyagcsere-zavar, illetve számos hormonális probléma. De továbbmegyek, még testtartásbeli zavar eredményeképpen is kialakulhat, hiszen a test mindig szeretné kiegyensúlyozni magát.

hasi elhízás

A hasi feleslegnek sokféle oka lehet, pl. okozhatja anyagcserezavar, hormonális probléma, vagy akár a rossz testtartás is.

A haskörfogat növekedése sok összetevőből áll össze. Rögtön az elején kezdjük azzal, hogy a gyenge hasizom miatt a has jobban képes elődomborodni. Ha ehhez hozzávesszük, hogy egy kis emésztési zavar miatt tágabbak, gázosabbak a belek, akkor nem lenne csoda, ha még zsírfelesleg nélkül is elődomborodna a pocak. De nem csak erről van szó.

Zsigeri zsír és bőr alatti zsír – mi a különbség?

A hasi szervek előtt, de a hasi izomrétegek alatt van egy zsírral átszőtt lemez, amit zsigeri zsírként szoktak emlegetni. Zsigeri zsír minden olyan zsír, ami a szerveket – vagyis a zsigereket – borítja be. Ez esetben azonban ez a hasfal alatti zsír is ebbe a kategóriába sorolható, de a zsigeri nevet nem bitorolhatja önmagában. Ennek ellenére ez a belső hasi zsír nagyon érzékeny mindenféle anyagcsere és hormonális változásra. Ha hasi elhízásról beszélünk, akkor főként ennek a zsírrétegnek a megnövekedéséről beszélünk.

Nem lehet azonban kizárni a hasi bőr alatt elhelyezkedő zsírréteget sem, amely ugyancsak jelentősen meg tud vastagodni. Sokszor még vastagabb, mint az előbb említett zsigeri zsír, tehát ezzel is van mit kezdeni. Két jellemzőjét azonban érdemes megemlíteni. Ez a zsírréteg a hasizmokat borítja, így hasfali edzőgyakorlatokkal hatással lehetünk rá. A másik jellemzője, hogy helyzeténél fogva előrebillenti a test súlypontját (főként a köldök alatti régióban felszaporodott zsír).

hasi elhízás

A bőr alatti zsírréteg is jelentősen megvastagodhat, akár még jobban, mint a zsigeri zsír.

Ez utóbbi ténynek két jelentősége van. Az egyik, hogy esetenként a test, vagy a medence hátrabillenését ellensúlyozza. Nőknél például a magas sarkú cipő viselésének „kompenzálására” jöhet létre. Ez az oka, hogy sokszor még karcsú lányokon is kialakul egy kis köldök alatti pocakocska, és nem értik, hogy miért. A másik, hogy a növekvő pocak tartási problémákat, következményes izomfeszültségeket, például háti fájdalmakat képes okozni.

Most hogy már kiveséztük a sörpocak mibenlétét, nézzünk mögé kicsit a másik oldalról!

A hasi elhízás 7 gyakori oka

Alapvetően zsírról van szó, tehát minden olyan faktor szerepet játszik a létrejöttében, ami a többi típusú elhízás esetén is. Azonban vannak kifejezetten a hasi zsír növekedését fokozó faktorok is.

 • 1. A finomított szénhidrátok túlzott fogyasztása kiugró vércukorszinteket okoz, ami zsírban raktározódik. A túl sokszor kiugró vércukorszint inzulinrezisztenciához vezet, aminek hatására a sejtek nehezen tudják felvenni a cukrot. A zsigeri zsír azonban kevésbé lesz rezisztens, más szóval nem hatja meg annyira ez a probléma, így arányosan könnyebben fog növekedni.

.

margarin is okozhat hasi elhízást

A transzzsírtól kifejezetten hasra lehet hízni.

.

 • 2. A transz-zsírsavakban bővelkedő étrend átstrukturálja a zsírszövet eloszlását, a hasra koncentrálja, és akkor is megnöveli a testsúlyt, ha a bevitt kalóriamennyiséget ellenőrzés alatt tartjuk.Transz-zsírsavak a salátaöntetekben, egyes (a keményebb, nagyobb zsírtartalmú) margarinokban, a ropogtatnivalókban, süteményekben, a kekszekben, a (részben) hidrogénezett olajban elősütött félkész ételekben fordulnak elő. De legfőképp a sokszor használt sütőolajokban. A transz-zsírsavak többsége – eltérően más zsíroktól – akkor keletkezik, amikor a folyékony olajokat iparilag hidrogénezik, hogy szilárd állagúak legyenek.
 • 3. Mozgáshiány. A mozgás nem csak azért fontos, mert energiát használ (“éget”), hanem fokozza az anyagcsere-folyamatokat is. A mozgáshiány ellenben, lassítja az anyagcserét.
 • 4. Stressz. A pocakot nem csak sörpocak, hanem stresszpocak néven is szokták emlegetni. Bármilyen hangulatzavar, szorongás, depresszió stb. miatt képesek vagyunk többet nassolni. Ez esetben azonban nem csak erről van szó. A krónikusan magas kortizol (stresszhormon) szint ugyanis kifejezetten hasi régióra lokalizálódó elhízást okoz. Egy Yale egyetemen végzett kutatás szerint az emelkedett kortizol szinttel rendelkező – egyébként karcsú – lányoknak nagyobb volt a hasi zsírmennyisége az alacsonyabb kortizol szintűekéhez képest.

.

Hízás lelki oka a stressz

A magas stresszhormon szint és az alváshiány is a hasi elhízáshoz vezet.

.

 • 5. Alváshiány. Újabban kiderült, hogy az alvás fontos szerepet játszik az étvágy és a testsúly szabályozásában is. A megfelelő mennyiségű alvás egyébként segít a stressz ellensúlyozásában, és képes csökkenteni a megnövekedett kortizol szintet. Vizsgálatok szerint a kialvatlan kamaszok egyértelműen hajlamosabbak az elhízásra. Ráadásul amikor alszunk, akkor a testhőmérsékletünk csökken, illetve ekkor termelődik a melatonin, ami az alvás hormonja. Mindezek hatására növekszik a növekedési hormon szintje, ami pedig a zsírégetés és izomtömeg növelés irányába hat.
 • 6. Az alacsony tesztoszteron, illetve a magas ösztrogén szint felelős a hasi elhízásért, a nemi hormonok közül. Nők esetében az ösztrogéntöbblet és a hasi elhízás sajnos sokszor policisztás ovárium szindrómával párosulhat, de fontos tudni, hogy ebben a kórképben a cukoranyagcsere-zavar a legfőbb ok.
 • 7. A zsigeri zsír részt vesz a tesztoszteron ösztrogénné alakításában, férfiakon ezért paradox a helyzet. Így a hasi zsír okozat is, de ok is, és tovább rontja a helyzetet. Ha nő a pocak, több tesztoszteron alakul át ösztrogénné, romlik az arány, ami további hasi zsírtöbblethez vezet.

A hízás hátterében továbbá még különböző rejtett betegségek is állhatnak, ezeket pedig érdemes minél előbb felismerni és alaposan kivizsgáltatni, hogy megfelelő mértékben fel tudj lépni ellenük.

.

Mit tehetsz a hasi elhízás ellen?

 • 1. Csak komplex szénhidrátokat egyél, és fogyassz sok növényi rostot. Növeld drasztikusan a zöldségek arányát étrendedben. A gyümölcsöket módjával fogyaszd! Arra azonban figyelj, hogy ne kezdj el őrült diétákat követni, ugyanis sokan például a “fogyás hasról” akció érdekében elkezdenek negatív kalóriás ételekkel (vagy legalábbis annak nevezett ételekkel) tömni magukat, ami sosem lesz hatásos. Ezt azonban nem is részleteznénk, ugyanis a témáról már korábban írtunk.
 • 2. Mozogj rendszeresen! Nem kell sokat, de rendszeresen. Célirányosan hasra is dolgozz, amely a külső zsírréteg csökkentését segíti. A has stabilitásának visszanyerésével a pocak elődomborodása is csökkeni fog.
 • 3. Tanuld meg kezelni a stresszt! Nem a stressz kikapcsolása, hanem annak feldolgozása a kulcs. Ez lehet relaxáció, jóga, vagy valami, amiben szenvedélyedet leled. A felpörgetett, vagy már kimerült mellékvesék állapotát adaptogén növényekkel (goji, ginseng, rhodiuola stb.) javíthatod.
 • 4. Aludj eleget! Az éjfél előtti alvás igen fontos, de az összmennyiség is. Ennek igénye változó lehet, de tartósan 7 óránál kevesebb alvás a legtöbbeknek biztosan kevés.
 • 5. A hormonok egyensúlyozására fogyassz oregano teát 3 hónapig! Nők a ciklus utolsó napjaiban cickafarkat is fogyasszanak. Férfiak esetén a prosztatára adott készítmények összetevői (pl.: fűrészpálma, tribulus terrestis) egyensúlyozhatják a hormonarányt.

.

hasi-elhizas-ellen-fogyas

Próbáld magad tartani a minimum 7 óra alváshoz!

A fentiekben felsorolt okokat és azok megoldásait még tovább nehezíti az a tény, hogy genetikailag meghatározott, hogy ki hova hízik. Ez nem csak azt jelenti, hogy onnan megy le utoljára a felesleg és oda szalad fel elsőre, de azt is magába foglalja, hogy az évek múltával onnan már-már lehetetlen küldetésnek számít a fogyás.

Azonban mielőtt feladnád, hogy végre álomalakod legyen, tudd, hogy igenis van megoldás.

Korábban ezt a megoldást műtéti zsírleszívásnak hívták, (róla itt írtunk korábban) ugyanis az volt az első módszer, amely képes volt végleg megszabadítani az embert a makacs zsírpárnáktól. 3 évtizede azonban a kavitációs zsírbontás módszere is bekerült a köztudatba, ami egy jóval biztonságosabb és barátságosabb (no meg költséghatékonyabb) megoldásnak számított már akkor is a zsírleszívásnál.

Kavitációs zsírbontás segítségével végleg megszabadulhatsz a nem kívánt zsírpárnáktól, ráadásul kifejezetten az általad problémásnak tartott területekről. Tehát lényegében ugyanazt eredményezi, mint a műtéti zsírleszívás módszere, csak fájdalom és kockázatok nélkül.  A technológia biztonságossága miatt lehetséges az, hogy szépségszalonokban és esztétikai központokban, orvosi felügyelet nélkül is igénybe lehet venni a kavitációs zsírbontó kezeléseket.

Több évtized alatt pedig, a technológia fejlődésével a kavitációs zsírbontás  szakértői kifejlesztették a kavitációs zsírbontás szalonos megfelelőjének otthoni változatát, amit Forever Slim kavitációs zsírbontó gépre kereszteltek.

Akarsz a következő lenni?

A Forever Slim kavitációs zsírbontó géppel már 7 éve több ezer elégedett magyar vásárló szabadult meg makacs zsírpárnáitól köztük több hazai híresség, újságíró és blogger is!

Nézd meg mennyit fogytak! Kattints ide most!

.

Dr. Gulyás Tamás
Életmód-szakértő

Print Friendly, PDF & Email
Tárczy Judit
Judit vagyok!

Kérdéseddel fordulj hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írj nekünk!

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Üzenet (kötelező)

Biztonsági kód:
captcha

Hodosi Anita, modell

Hodosi Anita, modell

A Forever Slim kezelésektől, 5-ös fokozatot használva, összesen két kezelés után 3 cm-t karcsúsodtam...

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

A Forever Slim célzottan azokat a kritikus zónákat formálja, ahol alkatilag több a zsírsejtünk!

Pikali Gerda, színművésznő

Pikali Gerda, színművésznő

Bár vékony alkatú vagyok, második szülésem után a hasammal illetve a combommal nem voltam igazán...

Bencsik Tamara, énekesnő

Bencsik Tamara, énekesnő

Azonnal éreztem, hogy a bőröm feszesebb lett, és bár szerencsére nem küzdök nagyobb súlyfelesleggel...

A terhesség és a szoptatás alatt nagyon sok helyen narancsbőr jelent meg a testemen.Kisebb…

Hajni, Budapest

Próbáltam már hasonló kezelést kozmetikai szalonban. Ennek a gépnek az az egyik előnye, hogynem…

Anry-Soós Éva, a Joy főszerkesztője

52 éves vagyok. Sajnos az évek során elsősorban a hasamra rakódott tetemes zsírréteg, amit…

P. Erzsébet, Vecsés

tovább >>
Háromszoros garancia

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Üzenet (kötelező)

Biztonsági kód:
captcha

Kavitációs zsírbontás - Blogcikkek

Ultrahangos zsírbontás ára

A kavitáción alapuló ultrahangos zsírbontást már számos szépségszalonban és esztétikai központban igénybe veheted, azonban nem mindegy, hogy az ultrahangos…

Ultrahangos zsírleszívás – műtét nélkül

Ultrahangos zsírbontás, ultrahangos zsírleszívás, zsírleszívás. Könnyű elveszni a módszerek rengetegében mindazoknak, akik úgy szeretnének megszabadulni zsírpárnáiktól, hogy azok vissza…

Fogyás hasról

Vannak olyan szerencsések, akikről már egy könnyű diéta hatására is szinte leolvad a felesleg, ráadásul pont a hasukról. Mások…

tovább >>
2009-2019 ForeverSlim® / ©Minden jog fenntartva.