ForeverSlim a médiában
Forever Slim otthoni zsírbontás

Kavitációs zsírbontás: hogyan fogyaszt az ultrahang?

Címkék:: , ,

Az emberek többségének az ultrahangról először az orvosi diagnosztikában használt ultrahang készülékek jutnak eszébe, ezért sokak számára elképzelhetetlen, hogy ultrahangrezgés segítségével akár fogyni is lehet. Pedig két teljesen különböző eljárásról van szó!

Valóban képes zsírbontásra az ultrahang?

Minden olyan mechanikus rezgést, amely 16.000 Hz feletti (az emberi fül számára érzékelhetetlen) frekvenciatartományba esik, ultrahang rezgésnek nevezünk. A tartomány, amiről beszélünk azonban végtelen. A különböző tulajdonságú rezgések hatása között így óriási a különbség.

Míg a kisebb intenzitású (pl. az orvosi diagnosztikában használt) ultrahang rezgések nem eredményeznek változást a kezelt anyagban, a nagyobb teljesítményűek az anyag tulajdonságainak megváltoztatására is alkalmasak.

Ugyanúgy nem mindegy, hogy milyen az ultrahang rezgésszáma. Ugyanis minél magasabb a frekvencia, annál felületesebb a hatás.

A terhességi- vagy szívultrahang esetén például a frekvencia 3-10 MHz (3.000.000 – 10.000.000 Hz) között van. Ezek a magas rezgésszámú hullámok, változatlanul visszaverődnek a szövetekről, biológiai hatásuk azért nincs, főként, mert az intenzitásuk is kicsi. 

A Forever Slim ultrahangos zsírbontó készülék hatékonysága abban rejlik hogy a zsírsejteket végleg lebontja.

A Forever Slim kavitációs zsírbontó készülék hatékonysága abban rejlik hogy a zsírsejteket végleg lebontja.

Kozmetikai kezeléseket 3 MHz (vagyis 3.000.000 Hz) körüli és alatti  frekvencián végeznek, melyek leginkább arcbőr kezelésére alkalmasak, mivel maximum 0,3-1 cm mélyen hatolnak be a bőrbe. Ez a frekvencia így arc ultrahangos masszírozására, felfrissítésére, hatóanyagok bejuttatására a legalkalmasabb.

Bizonyos ultrahang rezgések valódi hatást gyakorolnak a szövetekre, így ezekkel non-invazív (vágás vagy szúrás nélküli) beavatkozások is elvégezhetőek.

Az, hogy az ultrahang milyen hatást vált ki a rezgésszámtól és az energiától is függ. Zsírbontásra például azt a tartományt alkalmazzák, ami a zsírszövetben kis vákuumbuborékokat hoz létre, amik szétszaggatják a zsírsejtek membránját. Ezek a kis átmeneti buborékok apró üregekként jelentkeznek a zsírban, amit latinul cavumnak hívnak, innen ered a kavitáció, vagy “üregesedés” elnevezés.

ZsirStop
Mi az a kavitációs zsírbontás?

A kavitáció jelensége tehát meghatározott ultrahang beállítások mellett jön létre. Ez azért fontos, mert a frekvenciát és az erősséget úgy lehet megválasztani, hogy az a környező szöveteket, illetve a zsírtól eltérő sejteket ne károsítsa.

Az ultrahangos zsírbontás tehát egy olyan – a kavitáció ultrahangos alkalmazásán alapuló – non-invazív eljárás, amely speciális ultrahang rezgésekkel képes elfolyósítani a test kontúrját elcsúfító zsírszöveteket. Ezáltal formálja az alakot és eltünteti a narancsbőrt. Mivel a kavitációs zsírbontás során alkalmazott rezgéstartomány a zsírokra jellemző, más szöveteket nem károsít a kezelés.

Hogyan zajlik a kavitációs zsírbontás?

A kavitációs zsírbontás során alkalmazott, kizárólag a bőr alatti zsírsejtekre ható, 40.000 Hz-es fókuszált ultrahangrezgés rezgésbe hozza a zsírsejteket, majd a sejtek közötti térben számtalan mikro vákuumbuborékot képez. A zsírsejtek ennek következtében túlnyomás alá kerülnek, a sejtburok megbomlik, a bennük található víz felhevül, a zsír pedig triglycerinre valamint zsírsavra bomlik és elfolyik a sejtek közötti térben.

A Forever Slim kavitációs készülék használata után a felbomlott zsírsejtek tartalma néhány nap alatt távozik a testből.

A Forever Slim kavitációs készülék által eltávolított zsírsejtek helyett újak nem keletkeznek.

Mindezek mellett kavitációs zsírbontás hatására egyéb folyamatok is lezajlanak a kezelt területen.

A sejtek intenzív rezgésének, és az eközben termelődő hőnek köszönhetően javul a sejtek anyagcseréje, valamint felgyorsul a nyirokáramlás, így a kavitációs zsírbontás során felszabadult salakanyagok kiürítése is hatékonyabb lesz. A hő hatására vérbőség alakul ki, az erek kitágulnak, nő a sejtfalak áteresztőképessége, így a kezelés közben és után alkalmazott gélek (pl. a Forever Slim 2 in 1 feszesítő gél) hatóanyagai könnyebben bejutnak a sejtekbe.

Mi történik kavitációs zsírbontás után?

A kavitációs zsírbontás során felszabaduló zsírok és salakanyagok a nyirokrendszeren keresztül az érrendszerbe, majd a vér útján a méregtelenítő szervekhez (máj, vese) kerülnek, és a vizelettel illetve a széklettel távoznak a testből. Ez a folyamat napokig is eltarthat, ám bizonyos szabályok betartásával (pl. megfelelő folyadékfogyasztás, finomított cukor kerülése, nyirokmasszázs) jelentősen gyorsítható.

Meddig tart a kavitációs zsírbontás hatása?

A zsírsejtek térfogata viszonylag könnyen változik: túlzott zsír és szénhidrátbevitel esetén rövid idő alatt többszörösére is növekedhet, fogyókúra és testmozgás hatására pedig újra normális méretűre csökkenhet. Maga a sejt viszont hagyományos fogyasztó módszerek hatására sosem tűnik el és hízáskor sem osztódik (tehát a zsírsejtek száma életünk során adott). Ezért, ha egy zsírsejtet valamilyen módszerrel sikerül végleg eltávolítanunk, megelőzhetjük, hogy mérete később megnövekedhessen. Jelenleg mindössze két olyan eljárást ismerünk, amely erre képes: a műtéti zsírleszívást, valamint a kavitációt. A fent leírtak miatt a kavitációs zsírbontás nem vált ki jojó-effektust, hatása a kezelt területen tartós.

Hogyan végezhetjük el a kavitációs zsírbontást?

Manapság már minden fogyasztószalonban és a legtöbb kozmetikában is van lehetőség kavitációs zsírbontó kezelésre, ám ezek költsége elég magas, kezelésenként és testrészenként (kb. 10 cm2-es területen) átlagosan 10.000 Ft. Egy testrész kúrája mimum 10 kezelést jelent, így az 5 testrészt érintő kúra (combok, fenék, has, csípő, karok) összesen akár 500.000 forintba is kerülhet. Létezik azonban egy olcsóbb, ám ugyanolyan hatékonysággal alkalmazható megoldás: a Forever Slim otthoni kavitációs zsírbontó gép. Ezzel a készülékkel mindössze 10-15 kavitációs zsírbontás árának megfelelő összegért korlátlan számú kavitációs kezelést végezhetünk saját otthonunkban.

Végre megszabadulnál makacs zsírpárnáidtól hasadon, combodon?

Ismerd meg a Forever Slim zsírbontót és érj el olyan sikereket, mint sokan mások!

megnezem

Print Friendly, PDF & Email
Tárczy Judit
Judit vagyok!

Kérdéseddel fordulj hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írj nekünk!

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Üzenet (kötelező)

Biztonsági kód:
captcha

Hodosi Anita, modell

Hodosi Anita, modell

A Forever Slim kezelésektől, 5-ös fokozatot használva, összesen két kezelés után 3 cm-t karcsúsodtam...

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

A Forever Slim célzottan azokat a kritikus zónákat formálja, ahol alkatilag több a zsírsejtünk!

Pikali Gerda, színművésznő

Pikali Gerda, színművésznő

Bár vékony alkatú vagyok, második szülésem után a hasammal illetve a combommal nem voltam igazán...

Bencsik Tamara, énekesnő

Bencsik Tamara, énekesnő

Azonnal éreztem, hogy a bőröm feszesebb lett, és bár szerencsére nem küzdök nagyobb súlyfelesleggel...

A terhesség és a szoptatás alatt nagyon sok helyen narancsbőr jelent meg a testemen.Kisebb…

Hajni, Budapest

Próbáltam már hasonló kezelést kozmetikai szalonban. Ennek a gépnek az az egyik előnye, hogynem…

Anry-Soós Éva, a Joy főszerkesztője

52 éves vagyok. Sajnos az évek során elsősorban a hasamra rakódott tetemes zsírréteg, amit…

P. Erzsébet, Vecsés

tovább >>
Háromszoros garancia

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Üzenet (kötelező)

Biztonsági kód:
captcha

Kavitációs zsírbontás - Blogcikkek

Ultrahangos zsírbontás ára

A kavitáción alapuló ultrahangos zsírbontást már számos szépségszalonban és esztétikai központban igénybe veheted, azonban nem mindegy, hogy az ultrahangos…

Ultrahangos zsírleszívás – műtét nélkül

Ultrahangos zsírbontás, ultrahangos zsírleszívás, zsírleszívás. Könnyű elveszni a módszerek rengetegében mindazoknak, akik úgy szeretnének megszabadulni zsírpárnáiktól, hogy azok vissza…

Fogyás hasról

Vannak olyan szerencsések, akikről már egy könnyű diéta hatására is szinte leolvad a felesleg, ráadásul pont a hasukról. Mások…

tovább >>
2009-2019 ForeverSlim® / ©Minden jog fenntartva.