ForeverSlim a médiában
Forever Slim kavitációs zsírbontó gép
Fogyás jojó nélkül!

Otthoni kavitációs
zsírbontó géppel!

Ételintolerancia az elhízás hátterében

Tudtad, hogy az elhízás akár ételintolerancia miatt is kialakulhat? Dr. Gulyás Tamás cikkéből most kiderül, hogyan térképezheted fel az okokat és küzdheted le a problémát!

Számos diéta létezik, melyek mögött sajátos elméletek állnak. Azt is tudjuk, hogy nem mindenkinél működik minden diéta, sőt egyes diéták kifejezetten rosszak bizonyos emberek számára. Ezt befolyásolják az adott egyén adottságai, anyagcseréje, alapbetegségei és számos más életmódi elemből fakadó tényező.

Elhízás ételintolerancia miatt

A túlzott savasodás és a gyulladások a zsír megtartását ösztönzik

Vannak azonban olyan folyamatok, amelyek a zsírt meg akarják tartani. Ilyenek a túlzott savasodás és a gyulladások. Persze extrém kalóriamegvonással mindenki lefogyasztható (átmenetileg), de a zsírt megtartó tényezők ettől függetlenül továbbra is ott lesznek.

Hogyan hizlal a gyulladás?

Most a gyulladásokról szeretnék részletesebben szólni, mivel ez egy gyakran elnézett terület. Ma mindenki tudja, hogy az elhízás, illetve az azt kísérő metabolikus szindróma a cukorbetegség, valamint a szív és érrendszeri betegségek fokozott kockázati tényezője. Ezekkel párhuzamosan gyakran gyulladás is jelen van, sőt egyesek azt tekintik fő oknak.

elhízás ételintolerancia miattArról már sokkal kevesebb szó esik, hogy mi volt előbb, a gyulladás vagy az elhízás? Pedig a gyulladásos folyamatok nagy mértékben beleavatkoznak az anyagcserébe.

Gondoljunk csak bele, hogy az elhúzódó gyulladás hosszú távon egy senyvesztő állapot. A természet viszont elég okos ahhoz, hogy erre felkészüljön. A súlyos fertőzésekre nem tud felkészülni, de a hosszan, lassan jelen lévő gyulladásos folyamatok megadják erre az időt. A felkészülés egyik részeleme pedig pont a tartalék energia felhalmozása, zsír formájában.

A folyamat több szintű, de a legfontosabb, hogy a gyulladás hatására a sejtek inzulin iránti érzékenysége csökken.

Éppen ezért fontos a krónikus gyulladásos állapotok felismerése, mert nem kevés esetben ez áll azoknak a leadhatatlan kilóknak a hátterében.

A gyulladás és az ételintolerancia kapcsolata

Mindenki hallott már a góckutatásról, amikor megfelelő szakorvosokkal megnézetik, hogy fennáll-e gyulladás a szervezet különböző pontjain. Ez is fontos, de gyakran eredménytelenül végződik. Immunreakciót azonban nemcsak baktériumok, gombák és vírusok, hanem külső fehérjekomponensek is okozhatnak. Ez lehet pollen, por, illetve bármilyen táplálék-összetevő is. És itt érkezünk el a lényeghez.

Ételintolerancia, tej intolerancia

Élelmiszerek fehérjekomponensei is okozhatják a gyulladást

A külső ágensekre adott válasz lehet valódi allergia, amit általában ismerünk. Lehet azonban egy intoleranciának nevezett, másfajta immunológiai mechanizmussal közvetített gyulladás, amit sokszor évekig nem ismerünk föl a bizonytalan tünetek miatt. Az egyik ilyen tünet pont az elhízás, a nem mozduló, leadhatatlan pár kiló.

Így fogyhatsz le ételintolerancia esetén

Számos életmódbeli korrekció egyik részeleme a gyulladásos folyamatok minimalizálása. Sok betegem nem is a testsúlya miatt jön, mégis a gyulladás korrigálásával a fogyás “mellékhatásként” jelentkezik. Sok esetben például a tojás elhagyása hozza meg a legjobb hatást, amihez a legtovább szoktak ragaszkodni, hiszen nem szénhidrát, nem is zsíros hús, és jól adagolható. Mégis az intolerancia-tesztekben az egyik leggyakrabban reakciót adó étel.

A mai nyugati táplálkozási szokások rettenetesek a bélrendszer számára. Felborítják a bélflórát, és a bélfalat áteresztővé teszik. Ez vezet el a béláteresztő-szindróma, vagy lyukasbél-szindróma jelenségéhez. Ez azt jelenti, hogy olyan ételmaradékok is képesek felszívódni és immunreakciót okozni, amelyek normál esetben nem. (Maga a bél természetesen nem lyukad ki – az már nagy baj lenne – csak képletesen nevezik lyukasnak. Mint amikor a finom lyukú szűrőből nagyobb lyukút csinálunk.)

ételintolerancia: elhízás tojás miatt

Nagyon gyakran a tojás a bűnös!

Ha tehát minden tényezőt figyelembe akarsz venni, végeztess egy táplálék intolerancia tesztet! Ha ott egy étel összetevő pozitívnak mutatkozik, azt minimum fél évre hagyd ki az étrendedből!

Persze teszt nélkül is érhetsz el eredményt, ha minimum 3 hétre kihagyod az összes tejterméket, glutén tartalmú ételeket (búza, árpa, zab és rozs), kukoricát, szóját, élesztőt, tojást és a mogyorót. Ezek a leggyakoribb allergének, de esetenként a kesudió vagy a rizs is képes reakciót okozni, így érdemes a labortesztet is megcsináltatni.

Dr. Gulyás Tamás orvos, életmód szakértő

Dr. Gulyás Tamás

orvos, életmódszakértő
ForeverSlim.hu

Tanácsra van szükséged?
Fordulj bizalommal szakértőnkhöz!

Tel: 30/6303-777

info@foreverslim.hu

 

Végre szabadulnál a makacs zsírpárnáktól és narancsbőrtől, de nem szeretnél kezelésekre járni? Érj el látványos eredményt otthon, a Forever Slim készülékkel! 

Forever Slim kavitációs zsírbontó gép

A ForeverSlimet 1 napon belül

INGYEN KISZÁLLÍTJUK!

forever slim kavitacios zsirbonto gep-megrendelo gomb

Szeretnél többet megtudni a készülékről vásárlás előtt? Kattints ide és olvasd el a Forever Slim részletes ismertetőjét, vagy hívd ügyfélszolgálatunkat!

Print Friendly, PDF & Email
Tárczy Judit
Judit vagyok!

Kérdéseddel fordulj hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írj nekünk!

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Üzenet (kötelező)

Biztonsági kód:
captcha

Sztárok, akik velünk fogytak
Hodosi Anita, modell

Hodosi Anita, modell

A Forever Slim kezelésektől, 5-ös fokozatot használva, összesen két kezelés után 3 cm-t karcsúsodtam...

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

A Forever Slim célzottan azokat a kritikus zónákat formálja, ahol alkatilag több a zsírsejtünk!

Pikali Gerda, színművésznő

Pikali Gerda, színművésznő

Bár vékony alkatú vagyok, második szülésem után a hasammal illetve a combommal nem voltam igazán...

Bencsik Tamara, énekesnő

Bencsik Tamara, énekesnő

Azonnal éreztem, hogy a bőröm feszesebb lett, és bár szerencsére nem küzdök nagyobb súlyfelesleggel...

Vásárlóink mondták

A terhesség és a szoptatás alatt nagyon sok helyen narancsbőr jelent meg a testemen.Kisebb…

Hajni, Budapest

Próbáltam már hasonló kezelést kozmetikai szalonban. Ennek a gépnek az az egyik előnye, hogynem…

Anry-Soós Éva, a Joy főszerkesztője

52 éves vagyok. Sajnos az évek során elsősorban a hasamra rakódott tetemes zsírréteg, amit…

P. Erzsébet, Vecsés

tovább >>
Háromszoros garancia

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Üzenet (kötelező)

Biztonsági kód:
captcha

Forever Slim videók

Kavitáció cikkek

Azok a fránya plusz kilók, azaz a metabolikus váltás

A tipikusan emlegetett kérdések: „Egy bizonyos kor felett, miért jönnek fel ránk a plusz kilók? Ha előtte vékonyak voltunk,…

Kavitációs zsírbontás: hogyan fogyaszt az ultrahang?

Az emberek többségének az ultrahangról először az orvosi diagnosztikában használt ultrahang készülékek jutnak eszébe, ezért sokak számára elképzelhetetlen, hogy…

Az ultrahangos zsírbontás ára

A fogyasztószalonokban és kozmetikákban igénybe vehető kavitációs zsírbontó kezelések és bérletek árai nagyon eltérőek lehetnek, így nem árt körültekintőnek lenni,…

tovább >>
2009-2019 ForeverSlim® / ©Minden jog fenntartva.